MANİSA'daki 1200 okulda 'Manisa sana kanım feda' adı altında başlatılan kampanya kapsamında Şehzadeler ilçesindeki Ali Rıza Çevik Ortaokulu'nda gün boyunca 150 ünite kan bağışı toplandı.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Manisa Kan Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile Manisa'da "Manisa sana kanım feda" adı altında, 1200 okulda başlatılan kan bağışı kampanyasının Şehzadeler ilçesi ayağında, kan bağışlarına Ali Rıza Çevik Ortaokulu'nda toplanmaya devam edildi. Kampanya kapsamında gün boyunca 150 ünite kan bağışı alındı. Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Ali Rıza Çevik Ortaokulu Müdürü Fevzi Yıldız, şunları söyledi:

"Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır' felsefesiyle yola çıkarak, bu projenin içerisinde yer aldık. Öncelikle velilerimizi SMS ile bilgilendirdik. Daha sonra da okulumuzun bahçesine gelen Kızılay kan aracı ve okulumuzda bugün için ayırdığımız oda da gönüllülerimizde kan bağışlarını aldık. Bu projenin amacı Kızılay'ın kan ihtiyacının karşılanmasının yanında yarınlarımızın büyükleri, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi de bu işin bir parçası kılarak bilinç oluşturmak, farkındalık yaratarak ileride kan bağışçısı sayısının daha da artmasını sağlamaktır. Bu anlamca öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve okul kadromuza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu proje sayesinde bir çok velimiz hayatında ilk kez kan bağışı yamanın mutluluğunu yaşadı."