EGE MECLİSİ - İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu üyeleri ve İZSİAD üyeleri, davet üzerine Medical Park İzmir Hastanesi’ne konuk oldu. Hastanenin, sivil toplum kuruluşlarına yönelik bilgilendirme ve indirim kampanyası süreci kapsamındaki toplantıda, hastane yöneticileri de hazır bulundu.

 

Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, hizmetleri ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verdi. Günümüzde hastanelere başvuran her beş kişiden birinin kanser; her üç kişiden birinin de diyabet hastası olduğunu belirten; ülke genelinde yaklaşık 60 bin kişinin organ bağışı beklediğini ve her yıl ortalama 6 bin kişinin organ bulunmadığı için hayatını kaybettiğini vurgulayan Kubba, “Otomobillerimizin bakımını, kontrollerini hiç ihmal etmiyoruz ama kendimizin ve sevdiklerimizin sağlıkları konusunda ne yazık ki bu kadar hassas değiliz. Düzenli check-up yaptırmıyoruz. Oysa bu erken teşhis ve tedavi için çok önemli” dedi. 

Özel sigorta çok önemli

Özel sağlık sigortasının önemine de dikkat çeken Kubba, “Bugün kişi başı ortalama yıllık 400-500 TL’lik bir sigortayla özel hastanelerin verdiği tüm hizmetlerden ücretsiz yararlanılabiliyor” diye konuştu. 

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, Kubba’ya ve hastane yönetimine nazik davetleri için teşekkür etti, “İzmir’in iki değerli kuruluşu bir arada. Ortak sosyal projeler geliştirilmesi hususunda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” mesajı verdi. 

 

Yüzde 20’ye kadar indirim

Toplantının ardından, İZSİAD ve Medical Park İzmir Hastanesi arasında “indirim protokolü” imzalandı. Buna göre, hastaneden hizmet alacak İZSİAD üyelerine ve birinci derecen yakınlarına SGK üzerinden yüzde 10’luk indirim imkanı tanındı. Ücretli işlemlerde ise indirim oranının yüzde 20 olduğu belirtildi. Son olarak Kubba, Küçükkurt’a, plaket vererek teşekkür etti.