İzmir’de çıkan büyük orman yangınlarından sonra harekete Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Başkanı Veysel Şahin “Orman Vatandır, Korunmalı” diyerek Dünyadaki uygulamalar örnek alarak hazırladıkları projeyi İzmir Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu’ya teslim etti.

Türkiye’deki Ormanların yeni bir anlayış ve milli bir politikayla ele alınması gerektiğini söyleyen MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Ormanlarımız yanıyor, içimiz yanıyor geleceğimiz ve milli varlığımız yanıyor. Vatan Toprağımızı nasıl kutsal bilip koruyorsak vatanımızın gözdesi ormanlarımızı da aynı reflekslerle korumak zorundayız. Partimizin yanan alanlara 300 bin fidan projesinden sonra şimdi de AR-GE Komisyonumuz ormanlarımızın korunması konusunda çok önemli bir proje hazırladı. Projemizi İzmir Milletvekilimiz ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Sayın Hasan Kalyoncu’ya teslim ettik. Umut ediyorum ki kendisi de üzerinde çalışarak Ormanlarımızın yani milli hazinemizi koruması yolunda adımlar atacaktır. MHP vatanın her karış toprağına sahip çıktığı gibi her bir ağacına da sahip çıkmaktadır. İki vekilimizle her zaman İzmir’in ve Türkiye’nin hizmetindeyiz.” Dedi.

Ormanlarımız Özel Korunmaya Alınmalı

Türkiye’deki her çakıl taşının mukaddes olduğu gibi, her bir ağacının da kutsal olduğunu sözlerine ekleyen MHP İl Başkanı Şahin,  “Ülkemiz 23 Milyon Hektar Orman varlığına sahip. Bu büyük bir hazine ve büyük bir coğrafyadır. Fakat bu hazinenin sadece yüzde biri özel koruma içinde yer alıyor. Ve bu alanı da sadece 4751 Orman Muhafaza Memuru koruyor. Bu tam anlamıyla yetersizliktir. Bütün Ormanlarımız özel koruma altına alınmalı, Milli Park olarak değerlendirilmeli ve güvenlik üst düzeye çıkarılmalıdır. Orman Vatandır, en etkin bir şekilde korunmalıdır. Bu Devletimizin milli politikası olmalı ve kanunlarla da teminat altına alınmalıdır. Dünyada birçok ülke ormanlarının özel statüyle korurken biz buna seyirci kalamayız. Dünyada birçok ülke coğrafyalarının büyük bölümünü Milli Parklar olarak özel koruma alanı ilan etmiş durumda. Bu oran Avusturya’da %24,  Almanya’da %26, Danimarka’da%32, İngiltere’de %21, ABD’de ise %11 ‘dir. Türkiye’de ise özel korunan ormanlarımız yüzde bir civarında. Ormanlarımızı korumasız bırakmayız.” Açıklamasını yaptı.

 Orman Hazinemiz Talan Edilemez

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ayrıca  “maalesef ormanlarımız korumasız, yangınlara kurban ediliyor. Bakanlığın yayınladığı bilgilere göre orman yangınlarının sebeplerinin yüzde yetmiş beşi faili meçhul. Yakanlar bilinmiyor! Bu rakam ormanlarımızın ne kadar korumasız olduğunun göstergesidir. İzmir’de yanan ormanların ve diğer yangınların Terör eylemi olduğunu düşünürsek durumun vahameti ortaya çıkar. Ormanlarımız talan edilemez, Ormanlarımız terör alanı olmaz! Ormanlarımızın tümünün özel koruma alanı ilan edilmesi gerekiyor. Milli Park ve diğer doğal koruma alanı statüleri buna çok uygun” dedi.

Kalyoncu; Ormanlarımız Milli Hazinemizdir

Projeyi teslim alan MHP İzmir Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ise yaptığı açıklamada; “Orman meselemiz milli bir meseledir. Tartışmasız geleceğimize devredeceğimiz en kıymetli hazinemizdir. MHP olarak TBMM’de hepimizi ilgilendiren konularda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yakın zamanda Bütün Türkiye’de uygulanmaya başlanan Ekolojik Köprüler kurulmasını sağladık. Çevre ve ekolojik temelli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalarımızı sizlerle paylaşacağız. İl Başkanlığımızın hazırladığı projeyi çok değerli buluyorum. Parti teşkilatımızın bizi desteklemesi ve ön çalışmalar yapması çok önemli, başta il başkanımız olmak üzere tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” diyerek projenin öneminin altını çizdi.

Ormanlarımız Terörün Hedefi Olamaz

İzmir’de yanan bölgeleri de ziyaret eden Kalyoncu; “Karış karış yangın alanlarını gezdim. Yangından zarar gören köylerimizde muhtarlarımızla ve köylülerimizle bir araya geldik. Birlikte değerlendirmelerde bulunduk. Acımız büyük. Ekonomik ve kıymet kaybımız çok. Mümkün olmasa da kayıplarımızı telafi etmeye çalışacağız. Fakat daha önemlisi de bir daha böyle olaylar yaşamamak için önlemler alacağız. Ormanlarımızı korumak birinci vazifemizdir. Türk Milliyetçileri olarak bu vazifemizi yerine getireceğiz. Bölücü-Bebek Katili Örgütün yangınları üstlendiğini görüyoruz. Teröristlerin hedefine koyacak bir tek fidanımız dahi yok! Bizim anlayışımıza göre ‘Milliyetçilik Çevreciliktir’, bizim için ‘Tek Bir Fidan Bile Vatandır’. Bu konuda İhmale de teröre de fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Yangını Söndürmek Değil Önlemek Önemli

Projenin hazırlanmasından sorumlu olan MHP İzmir’in AR-GE’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur BULUT ise yaptığı açıklamada “Ormanlarımız yandıktan sonra söndürme tartışmalarına, uçakların kalkıp kalmadığı tartışmalarına giriliyor. Bu durum çok acı Ormanlarımız hem korumasız hem de sahipsiz. Bizim amacımız ormanlarımıza gerçek değeri vermek ve Ekosistemimizi korumaktır. Dolayısıyla vatanımızı yani milli hazinemizi korumaktır. Ormanlarımız özel koruma alanı ilan etmeli ve tüm koruma imkânlarıyla orman varlığımıza sahip çıkmalıyız. İvedilikle Ormanlarımızı Milli Park olarak ilan etmeliyiz. İl Başkanımızın talimatıyla biz bu yönde bir proje hazırladık. Bunun için birçok maddeden oluşan ön fikirlerimizi bir dosya halinde Milletvekilimiz Prof. Dr. Sayın Hasan Kalyoncu’ya teslim ettik. Türkiye’de Yeni bir orman politikası gerçekleştirilmelidir.” diyerek sözlerini tamamladı.