EGE MECLİSİ - İzmir'in Ödemiş ilçesinde Hüseyin Bağlama, Özkan Yeşil ve Ali Keskin 16 Kasım 2009 tarihinde Çaylı Beldesi Kızılcıavlu Köyü'nde bir polis memurunun düğününe katıldı. Burada eğlenen üç arkadaş, saat 20.30 sıralarında evlerine dönmek için düğünden ayrıldı. Arkadaşlar, Özkan Yeşil'in 35 Z 5877 plakalı otomobiline bindikleri sırada plakası tespit edilemeyen başka bir otomobilden ateş açıldı. Silahlardan çıkan kurşunların isabet ettiği Hüseyin Bağlama ve Özkan Yeşil olay yerinde öldü, bu sırada yoldan geçmekte olan 75 yaşındaki Emine Şeker ile Ali Keskin de ağır yaralandı.

Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Emine Şeker de doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından, saldırıya karışan otomobilin bulunması ve şüphelilerin yakalanması için Ödemiş'in yanı sıra Beydağ, Kiraz ve Kaymakçı jandarma ekipleri yollarda önlem alıp, arama yaptı ancak bir sonuç alınamadı. Üç kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı cinayetteki sır perdesi 7 yıldır aydınlatılmayı beklerken gelen bir ihbar polisi harekete geçirdi.



Geçen 16 Ekim gecesi Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, ortaklaşa Bozdağ mahallesindeki bir eve operasyon düzenledi. Suç çetesi üyesi olmak, kasten yaralama, cinayet ve uyuşturucu madde kaçakçılığı gibi pek çok suçtan sabıkalı olan ve hakkında iki kez müebbet ve 25 yıl hapis cezası bulunan Muzaffer Çobanöz saklandığı evde yakalanıp, gözaltına alındı. Polisteki sorgusunda Hüseyin Bağlama, Özkan Yeşil ve Emine Şeker'in öldürülmesi olayına karıştığını itiraf eden Çobanöz, dün öğleden sonra sevk edildiği adliyede tutuklandı.(Faruk ÇARK/  İzmir)