Bu yıl ataması yapılacak 20 bin öğretmen adayının belirleneceği sözlü mülakat yerleri MEB tarafından az önce açıklandı. Sözleşmeli öğretmenler değerlendirileceği mülakatın ardından, MEB ataması için bekleyişe geçecek. Sözleşleşmeli öğretmen adayları mülakat yerlerini "mebbis.meb.gov.tr" ve "ikgm.meb.gov.tr" adreslerinden öğrenebilecek.

MEB tarafından düzenlenen 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için mülakat yerleri ve günü belli oldu. Sözleşmeli öğretmenlikte ön başvuruların alınması ve sözlü sınav merkezlerinin ilanı için süreç, 15 Mart 2017 tarihinde başlamıştı. Sözleşleşmeli öğretmen adaylarının heyecanla beklediği mülakat yerleri "mebbis.meb.gov.tr" ve "ikgm.meb.gov.tr" adreslerinden erişime açıldı...

Adayların mülakatları ise Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak. Mülakat sonuçlarına itirazların değerlendirilmesinin ardından atamaların haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakan Yılmaz, atanan öğretmenlerin yaz tatili boyunca oryantasyon eğitimine tabii tutulacaklarını ve eylülde göreve başlayacaklarını açıkladı.(Vatan)