İZMİR’de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi’nin yenilenmesine katkıda bulunmak amacıyla 12 Mart’ta 2'nci Uluslararası Genç Yetenekler Müziğin Umuda Kitaplarla Dokunuşu Piyano Konseri gerçekleştirilecek.

12 Mart'ta Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisi‘nin yenilenmesine katkıda bulunmak amacıyla  düzenlenen 2'nci Uluslararası Genç Yetenekler Müziğin Umuda Kitaplarla Dokunuşu Piyano Konseri için tüm hazırlıklar tamamlandı. Konserin ana sponsorluğunu üstlenen  İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kentin ticari hayatına sağladıkları katkıya dikkat çekerek amaçlarına ulaşabilmek için hem sağlık hem de kültürel yaşam standartlarını yukarı taşımak istediklerini söyledi. Bir kentin gelişiminde kurumların üstlenmesi gereken bu önemli rolün bilincinde olduklarını dile getiren Özgener, "Bugüne kadar Uluslararası İzmir Festivali, İzmir Uluslararası Kukla Günleri, İzmir Opera ve Balesi tarafından düzenlenen Zorba Balesi gibi çeşitli projelerde yer aldık. Bu proje kapsamında düzenlenen ve uluslararası platformlarda başarıları tescillenmiş genç yeteneklerin sahne alacağı konser aracılığıyla elde edilecek gelir, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’nin yenilenmesinde kullanılacak. Ayrıca 12 Mart tarihinde gerçekleşecek olan konsere gelen izleyiciler beraberlerinde kitap getirerek, kültürel bilincin de artmasına katkıda bulunacak" dedi. Bu projenin kanserle mücadele eden çocukların ve ailelerin yaşamlarını sanat aracılığıyla iyileştirmeyi hedeflediğini belirten Özgener "Ben sanata ve müziğe çok düşkünüm. Lise son sınıfta ders aldığım matematik öğretmenim bana sanata aşıladı. Kendisini rahmetle anıyorum. 12 Mart gecesi geleceğe olan inancımız artacak" diye konuştu.

'KÜÇÜK KALPLERE UMUT OLUN'

Projenin sanat yönetmeni ve Karşıyaka Devlet Konservatuarı piyano eğitmeni Nilüfer Güzel, İzmir’e hasta çocukların tanı ve tedavisi için gelen yardıma muhtaç ailelere sağlıklı bir yaşam ortamı sağlamak, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, maddi ve manevi yüklerini azaltmak, sevinçlerini ve kederlerini paylaşmak için bu projede bir araya geldiklerini anlattı. 12 Mart’taki konserde genç yeteneklerin piyanonun tuşlarına değil, dinleyicilerin de ruhuna ve kanserle mücadele eden çocuklara dokunacağını belirten Güzel, "Aynı zamanda  kültürel bilincin artması için çağrıda bulunup, önce kültür ve sanat merkezlerinden başlayarak yepyeni kütüphaneler oluşturacaklar. Kendimizden başkalarına da hele ki küçücük kalplere umut olup, onların kahramanları olabiliriz. Müziğin Umuda Kitaplarla Dokunuşu’na siz de  destek vererek onların küçük yaşta başlayan yaşam mücadelelerinde yalnız olmadıklarını hissettirebilirsiniz" dedi.

Nilüfer Güzel, 12 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek konserin sonunda Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’nin yenilenmesinin yanında  kültür merkezlerinden başlayarak birçok yerde kütüphane kurulabileceğini kaydetti. (DHA)