Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 7 korucu ile 1 uzman çavuş, 1 jandarma er ve 1'de vatandaş şehit oldu. Yaralanan 3 asker ile 2 vatandaşın tedavisi sürüyor.

Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü Karakuş Tepe mevkiinde mevzilerde nöbet tutan koruculara dün saat 20.30 sıralarında bir grup PKK'lı terörist roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Korucular saldırıya anında karşılık verirken Çetenli Köyü Karakolu'ndan da teröristlerin bulunduğu noktalara top atışı yapıldı. Doğubayazıt'taki 1'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan, havadan kobra helikopterler, karadan da özel harekat timleri bölgeye sevk edildi. 

 

Teröristlerle bir süre devam eden çatışmada 7 korucu, 1 uzman çavuş, 1 vatandaş şehit oldu. Yaralanan 4 asker ve 2 vatandaş hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 1 jandarma er de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı ve olayda şehit sayısı 10'a çıktı. 

 

Ağrı ve Doğubayazıt'daki hastanelerde 3 asker ve 2 vatandaşın tedavileri sürüyor. Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akan hastaneye giderek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı, şehit korucuların yakınları ile ilgilendi. Korucuların cenazeleri otopsi yapılmak üzere Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

 

9 ASKER VE 3 KORUCU ŞEHİT OLMUŞTU


Öte yandan 2 Eylül tarihinde, Van'ın Çaldıran ve Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışma ve devamında yürütülen 3 günlük operasyonlarda da 9 asker ile 3 korucu, toplam 12 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 18 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda, 13 terörist ise ölü ele geçirilmişti. (DHA)