Sağlık – Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım 15 Temmuz Demokrasi Bayramına dair yaptığı açıklamada hain darbe girişiminde bulunanların tank ve silahlarına karşı kendi bedenini siper eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi anarak, ‘tarihe kalleş olarak geçenler de asla unutulmayacaktır, vatana ihanet edenler, milletin silahını millete çevirenler dünya var oldukça lanetle anılacaklar’ dedi.

 

15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Başkan Yıldırım ‘Hain darbe kalkışmasının ilk dakikalarından itibaren, başta diğer şube başkanlarımızla ortak hareket ederek, gerek sosyal medyada gerekse SMS yolu ile çağrıda bulunarak, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızı meydanlara davet ettik. Yetmedi telefonlarla çağrıda bulunduk. Bu hainliklere sessiz kalmamız mümkün değildir, zaman adamlık zaman adanmışlık zamanıdır dedik, susmak yerine sonumuz kefen olsa bile meydanlarda yerimizi aldık. Bazıları ise çağrılarımıza kör, sağır ve dilsiz kalarak saklandılar. Hain girişimin üzerinden geçen dört günlük süreç sonrası gidişata göre şekil alarak, tepkilerini! Yazılı dile getirdiler. Bu millet ne darbe girişiminde bulunan hainleri, ne ortama göre şekil değiştirenleri affetmeyecek, bunlar dünya döndükçe kalleş olarak anılacaklar. 15 Temmuz’da hainlerle birlikte tüm dünya görmüş oldu ki, bu millet kimsenin oyununa gelmez, hangi dil, din, ırk ve mezhepten olursa olsun ;bir ve beraber oldukça her türlü pis oyunu bozar. Canını vatanı için hiçe sayar. Hain darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank,  246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah bu millete karşı kullanıldı. Milletin Meclisine, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, Özel Harekât Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT binasına alçakça saldırıldı, bombalandı. Genelkurmay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurum işgal edildi. Eğer millet meydanlarda toplanmayıp, tanklara, tüfeklere bedenini siper etmeseydi, daha nice kurumlarımız bombalanacak, hainlerin ülkemiz üzerinde kurduğu kanlı senaryo hayata geçecekti. Milletimiz Çanakkale’de olduğu gibi  15 Temmuzda da yine destan yazdı. Şehadet şerbetini içerek, vatanına el sürdürmeyen 248 kahraman şehidimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyorum. Onlar kalbimizde ilelebet yaşayacaklar. Gazi olan 2 bin 193 kardeşimize de tüm milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

Dün olduğu gibi bugün de meydanlarda olacaklarının altını çizen Sağlık – Sen İzmir 1 Nolu  Şube Başkanı Özgür Yıldırım, ‘biz nasıl ki dün ruhumuzla, bedenimizle Vatan ve Bayrak sevgisiyle meydanlardaki yerimizi aldıysak, bugün de aynı yerde duruyoruz. Misyonumuz, vizyonumuz, duruşumuz hiç değişmedi ve de değişmeyecek. Bu vatana ihanet içinde olan hainler farklı kılık ve isimlerle karşımıza çıkmaya devam edeceklerdir. Bizler de birliğimizden, beraberliğimizden ve kardeşliğimizden taviz vermeden 15 Temmuz gecesi verdiği mücadeleyi tekrar vereceğiz. Aziz Şehitlerimizden devraldığımız Ay Yıldızlı Al Bayrağımız her daim göklerde dalgalanacak ve de hainler artık gün yüzü göremeyecektir’ diye konuştu.

15 Temmuz’un 2. Yılında Demokrasi Nöbetinde olacaklarını belirten Başkan Özgür Yıldırım ‘Hainlerin, kalleşlerin, korkakların, ihanet içinde olanların tekrar ve tekrar meydanları görüp, ibret alması için 15 Temmuz’da Konak Meydanında Saat 20:00’da toplanıyoruz. Demokrasi nöbetimize tüm İzmirlileri davet ediyoruz.’ Dedi. (Ege Haber Ağı)