EGE MECLİSİ - Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Olağan Kongresi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde gerçekleşti. Seçime tek liste giren mevcut başkan Özgür Yıldırım ve ekibi zaferi göğüsledi.

Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Aslan, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan,  İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Durali Baki, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Şenol Şahin, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, Kütahya Şube Başkanı Yücel Akgün, Manisa Şube Başkanı Mustafa İrğat, İzmir Eğitim Birsen Ünversite Şube Başkanı Sevgi Kocaoğlu, sendika delege ve üyeleri katıldı. 

Delegelerin yüksek katılımıyla gerçekleşen seçimlerden mevcut Başkan Özgür Yıldırım ve ekibi zaferle çıktı. Önemli çalışmalara imza atan şube yönetimi, seçimi kazanarak güven tazelemiş oldu. 

Sendikal hayatına 2013 yılında Dr Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde temsilci olarak başladığını belirten Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, ‘Malum sendikanın üye sayısı 496 iken bizim üye sayımız sadece 31 idi. Burası onların tabiri caiz ise yıkılmaz kalesiydi. 8 ay da bu kaleyi yıkan ekibin içerisinde yer aldım. Behçet Uz da 15 yıllık yetki hasretini giderdik.  4 yıldır da yetkili olarak devam etmektedir. Ardından 2014 yılında Sağlık-Sen İzmir Şubesinin Teşkilat Başkanı olarak seçildim. Şubeyi aldığımızda 4870 üyeye sahiptik. Gitmediğimiz yer dokunmadığımız yürek kalmadı. Gece demedik gündüz demedik  Teşkilat Başkanı olarak aracım olmasa da  otobüsle, taksi dolmuşla hastane hastane dolaştık. Türkiye de sayılı olan yetkisiz iller den biriyken, bugün gelinen noktada İzmir geneli 8 bin 500 üyeye sahip ve 2 yıldır yetkili,  aynı zamanda etkili sendikacılıkla örnek şube olduk’ dedi. 

HER ALANDA OLDUK 

‘Tarla da izi olmayanın harmanda da yüzü olmaz, olamaz, bunu artık biz öğretiyoruz’ diyen Yıldırım, ‘Genel merkez bizi destekliyor diyenlere de itibar etmedik. Rabbime hamdolsun. Bizim güvendiğimiz yer bellidir. Bizler önce Allaha  sonra teşkilatımıza güveniyoruz. Bunu da her yerde göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Delege seçimlerinde dün konuşanlar bugün yoklar. Yarında olmayacaklar. Yapılanlar yetmezmiş gibi,  diğer Şube Başkanı bu gün de benim karşımda olmaları için  her türlü yardımı yapacak, buda yetmeyecek Genel Merkezin  adını kullanarak aday çıkarmak için arayışa geçecek. Şunu iyice anlayın, Bizim; Her şeyden ve her şerden haberimiz var rahat olun. Biz bitti demeden, bir şeylerin bitmediğini artık anlayacaklar. Her zaman söyledik. Söylemekten de vazgeçmiyoruz. Kimsenin adamı olma derdinde niyetinde olmadık. Yalnızca Hakikatin adamı olduk. Eğilmedik, bükülmedik, kalıba göre şekil almadık. Hak yolundan Hakikatten ayrılmadık. Bedeli uzaklaştırma cezaları da olsa, doğru bildiğimiz yoldan vazgeçmedik. Doğruluk, dürüstlük, hak ve hakikat adına yaptığımız ve aldığımız her ceza bizlerin madalyasıdır’ diye konuştu 

Yıldırım şöyle devam etti:

‘Her birimiz,  Erdemliler hareketi olan Sağlık-Sen’nin birer neferiyiz. Temsil noktasındaki arkadaşlarımızla,  Birlikten beraberlikten dem vurduk, mütevazi olduk, alçak gönüllü olduk, olmaya da devam edeceğiz. Şube Başkanı olduktan sonra sendika gücünü kendi gücü zanneden temsilcileri, kendini sendikanın üzerinde gören kim veya kimler varsa göreve geldiğimizde temsilciliklerini iptal ettik. Bizlerle yol arkadaşlığı yapacak temsilcilerde Kibrin  ve Egonun olmadığı, çıkar ve menfaat uğruna değil  dava adına, alçak gönüllü dava erleriyle yol alacağız. Vatan, Millet ve Bayrak sevgisi olan Herkesin ve herkesimin sendikası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Kimseyi ötekileştirmeyerek hak mücadelemize devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarla örnek şube olma yolunda ilerliyor, sosyal sorumlulukta fark yaratıyoruz. Gerek Kadın Kolları Komisyonunda gerek Bilim Proje Komisyonunda  gerek Genç Sağlık-Sen  Komisyonunda gerekse  de Engelliler  Komisyonunda örnek çalışmalar yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz’

KÜSMEYE, KIRGINLIĞA, DARGINLIĞA GEREK YOK

Ben mantığı gütmeyen, biz mantığıyla yola devam eden yarenlerimizle güçlü bir ekip olduklarını kaydeden Yıldırım, ‘Delege Seçim sürecini dün yapılanlar gibi gizli saklı habersiz yapma yerine;  açık, şeffaf,  korkusuzca ve olması gerektiği gibi demokrasi şölenine çevirdik. Yüksek bir şekilde katılım sağlayarak seçilen seçilmeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün, Demokrasilerde herkesin sustuğunu Sandığın konuştuğunu bilenlerdeniz ve bunu da algıyla değil, sandıkla en güzel cevabı veriyoruz. Sağlık-Sen’de seçimlerinin kaybedeni olmayacağı gibi, kazananı da yine Büyük Sağlık-Sen  Ailesidir.  Bugün seçimimizi yapıyoruz. Artık küsmeye, kırılmaya, dargınlıklara gerek yok. Bir ve bütün olarak herkesin başkanı olabilmek için var gücümüzle çalışacağız. Kimseyi ötekileştirmeden tek davamız sağlık çalışanlarını hak ettiği yere getirmektir. Gelinen noktada, seçimden sonraki dönem için siz değerli delegeler nezdinde başta üyelerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanları adına nasıl bir sendikacılık anlayışında olacağımızı ve temel ilkelerimizi siz değerli delegelerimizle paylaşma gereği hasıl olmuştur’ diye konuştu.

Yönetim Kurulu Üyeleri şöyle oluştu

Şube Başkanı Özgür Yıldırım

Başkan Yardımcısı (Vekili) Cihan Bektaş

Başkan Yardımcısı (Teşkilatlandırma) Ali Kantar

Başkan Yardımcısı (Mali İşler) Özgür Karagöz 

Başkan Yardımcısı (Basın İletişim) Mustafa Demir

Başkan Yardımcısı (Mevzuat) Ahmet Özgür Toprak 

Başkan Yardımcısı Hümeyra Özlem  Özel (Eğitim ve Sosyal İşler)

Yıldırım, konuşmasında rehber edinecekleri 11 maddeyi açıkladı:

1- Bizim sendikacılık  anlayışımızda  şubemizin  kapıları 

tüm sağlık çalışanlarına sendika ayrımı gözetmeden

 herkese açık olacaktır. 

2- Tüm sorunların  farklı alanlarda kurulacak çalışma komisyonlarında bilimsel çalışmalar ile tespit edilecek sorunların çözümüyle üyeye ulaşılacaktır. 

3- Birilerinin güncel menfaatleri için değil, tüm sağlık çalışanlarının menfaati için çalışılacaktır.

4- Bizim sendikacılık anlayışımızda dedikoduya ve iftiraya itibar edilmeyecek,  asla imkan verilmeyecektir.

5- Sendikacılık sahada yaşanacak , üyenin derdi ile dertlenen ve her zaman üyenin yanında olan bir anlayış sergilenecektir. 

6- Kararlar en geniş katılımla istişare edilmek suretiyle alınacak ve kimden gelirse gelsin her görüş ve öneri dikkate alınacaktır.

7- Her zaman tutarlı olunacak, her daim hak ve hukuktan yana tavır sergilenecektir

8- Bizim sendikacılık anlayışımızda gündemi takip eden değil gündemi belirleyen şube olarak yazılı ve görsel basın sosyal medya en etkin şekilde kullanılacaktır. 

9- Sosyal sorumluluk projelerine önem verilecek ve imkanlar dahilinde derdi olan herkesin yanında olunmaya çalışılacaktır.

10- Bizim sendikacılık anlayışımızda , hak ve hukuktan uzaklaşan kim olursa olsun karşısında durulacak, kimsenin adamı olunmayacak ve faaliyetlerde gözetilecek tek unsur üyelerimizin  üstün menfaatleri olacaktır.

11- Dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden, kimseyi ötekileştirmeden herkesin ve her kesimin sendikası olacağız.(EGE HABER AĞI )