İZİKAD Akademi Eğitimleri kapsamında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Aylin Göztaş’ın konuşmacı olarak katıldığı “İletişim Dedikleri” konulu toplantı, İZİKAD Dernek Merkezi’nde düzenlendi.

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Akademi Eğitimleri kapsamında düzenlediği toplantıda “İletişim nedir?”,“Sağlıklı iletişim nasıl olmalıdır?”,“Kendimizi tanıyor muyuz?”,“Düşündüklerimizi aktarabiliyor muyuz?”, “Bedenin dili var mı?” gibi konu başlıkları tartışıldı. Konuşmasında algı yönetiminin önemine değinen Prof. Dr. Göztaş,“Etkili iletişim  bireyin kendini açığa vurma derecesinin arttırılmasıyla mümkün. Diğer insanlarla iyi bir iletişim kurabilmeniz için önce kendinizi tanımanız gerekir. Kendinizi ne ölçüde o insanlara gösteriyorsunuz sorusunun yanıtını ‘Kendini Tanıma Penceresi’ ile bulabilirsiniz” diyerek açık alan, kör alan, saklı alan ve bilinmeyen alandan oluşan pencereleri anlattı.

“Eğitim en büyük yatırım”

Toplantı sonunda Prof. Dr. Aylin Göztaş’a konuşmasından dolayı teşekkürlerini ileten İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter güçlü iletişimin güçlü sivil toplum kuruluşları yaratmak adına ne kadar önemli olduğunu hatırlatarak, “Biz kadınlar eğitim konusunda kendimize ne kadar yatırım yaparsak hem sosyal hem iş yaşamında o kadar öne çıkarız” dedi.

Serter ayrıca İZİKAD Eğitim ve Mentorluk Çalışma Grubu’nu İZİKAD’ı böyle etkin konuşmacılarla buluşturdukları için kutladı.