EGE MECLİSİ - Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılı şerefine İzmir'de "Sivas Kongresi 100. Yıl Şenliği" düzenleniyor. 

İzmir ve Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu(İZEBSİDEF) ve İzmir Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikler Vakfı(SİSEV) tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 23 Eylül Pazartesi günü Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşecek olan şenlikte Grup Anadolu ve Lokman Demirgıran sahne alacak. 

Geleneksel Sivas katmeri ve içecek ikramı yapılacak olan etkinlikte, alanında uzman konuklar Sivas Kongresi'ni anlatacak. 

Bu anlamlı etkinliğe tüm vatandaşları davet ettiklerini dile getiren İZEBSİDEF Başkanı Halil Köse, "Sivas Kongresi'nin 100'üncü yıl kapsamında 2 Eylül tarihinde bir panel düzenledik. Alanında uzman 4 profesörümüz Sivas Kongresi'ni anlattı. 23 Eylül tarihinde ise Sivas Kongre'mizin 100'üncü yılını çeşitli programlar ile kutlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız" dedi.