Geçen 3 Ekim'de Ortaca-Dalyan Karayolu üzerindeki Günlüklü Restoran yakınlarında yolun karşısına geçmeye çalışan bir Almanla evli Nuran Kaufmann'a, Zeynep Avcı idaresindeki 48 N 7821 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle başını önce otomobilin ön camına, ardından düştüğü asfalta çarpan Kaufmann ağır yaralandı. Ambulansla Ortaca Devlet Hastanesi'ne götürülen Kaufmann, buradaki müdahalenin hayati tehlikesinin bulunması nedeniyle Fethiye'deki özel bir hastaneye sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine bağlanan Kaufmann'ın dün sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Muğla Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Fethiye Devlet Hastanesi'ndeki organ bağış ekibi, ailesiyle görüşerek Kaufmann'ın organlarının bağışlanması konusunda onay aldı. 

 

KARACİĞER GAZİANTEP'E, BÖBREKLER İZMİR'E 


Kuaufmann'ın organlarını almak için bugün akşam saatlerinde Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 2 ekip Fethiye'ye geldi. Ameliyata alınan Kaufmann'ın 2 böbreği ve karaciğeri alındı. Karaciğer Gaziantep'teki, böbrekler ise İzmir'deki hastalara nakledilmek için Fethiye'den yola çıkarıldı.

 

"HEPİMİZ BİRGÜN ORGANA İHTİYAÇ DUYABİLİRİZ" 


Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Rıza Murat Himoğlu, organ bağışı yapan aileye başsağlığı dileyerek, Kaufmann'ın organlarının 3 hastaya umut olacağını söyledi. Türkiye'de birçok hastanın organ nakli beklediğini belirten Himoğlu, bağışların bu hastalara hayat vereceğini kaydetti.