Trafik sigortası hasar ödemeleri için öncelikle bazı belgelerin sigorta şirketine ulaştırılması gerekiyor. Belgelerin sigorta şirketine ulaşmasından itibaren yaklaşık 8 iş günü içerisinde hasar bedeli hak eden tarafa ödeniyor. Ancak sigorta poliçesinde farklı bir tarih de yazabilir. Genellikle 8 iş günü şeklinde poliçede belirtiliyor olsa da hasar bedelinin ödenmesi için hangi şirketin seçildiğine bağlı olarak bu sürede değişkenlik olabilir.

 

Zorunlu Trafik Sigortası Kapsamı

Genel olarak trafik sigortası neleri kapsar sorusuna verilebilecek en net yanıt ise şu olacaktır: Başka bir araca verilen zararlar, herhangi birine verilebilecek bedeni zararlar veya maddi zararlar! Trafik sigortası en genel şekli ile bu üç grupta yer alan zararların karşılanmasını sağlıyor.

Bu arada artık internet üzerinden gayet kolay bir şekilde trafik sigortası sorgulama işlemleri Generali'den yapılabiliyor. Sorgulama işlemi için uzun prosedürlerle uğraşmanıza gerek olmuyor. Gayet kolay bir şekilde sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Aynı zamanda trafik sigortası konusuna çok daha fazla hakim olmak için de Generali web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Generali Sigorta web sitesinde zorunlu trafik sigortası hakkında merak edilen tüm soruların yanıtlarını bulmak mümkün olabiliyor. Aynı zamanda sigorta poliçelerinin genel şartlar ve özel şartlar bölümlerini de internet üzerinden online olarak okuyabilirsiniz. Ek teminatların neler olabildiği ya da ek teminatlar durumunda ödenmesi gereken bedelin ne kadar artığı gibi çeşitli sorulara yanıt veren içerikler de firmanın sitesinde mevcut.

Kolay kavranan bir dille kaleme alınmış olan içerikler, trafik sigortası konusunu karışık bulanların da imdadına yetişiyor. Çünkü Trafik sigortası nedir, neleri kapsar, teminat limitleri nedir gibi pek çok soruya ayrıntılı bir dille yanıt verilmiş durumda. Bu sayede ilk defa trafik sigortası yaptıracak olanlar da gayet kolay bir şekilde konuyu tüm yönleri ile öğrenebiliyor. Siz de Generali Sigorta web adresine tıklayarak sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.