Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kırmızı et fiyatlarını düşürmek için zincir marketlerin içerisinde yer alacağı 10 bin satış noktasıyla anlaşma yapılacağını söyledi. Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla bu noktalarda satış reyonu kurulacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın 21 Ekim’de bir hafta içerisinde ucuzlatma sözü verdiği kırmızı et fiyatını düşürecek formül netleşiyor. Kırmızı et fiyatlarını düşürmek için Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla büyük marketlerde satış reyonları kurmaya hazırlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hedefini zincir marketlerin de içerisinde yer alacağı 10 bin satış noktası olarak belirledi. Bakan Fakıbaba, Bloomberg’e yaptığı açıklamada “10 bin satış noktası belirleyeceğiz. Onlarla anlaşma yapacağım” diye konuştu. 

İKİ ZİNCİR ÖNE ÇIKTI

Görüşme yaptığı zincir marketlerin isimlerini açıklamayan Fakıbaba, “10 bin nokta, büyük zincir marketlerden mi oluşacak?” sorusuna da “Birinin 6 bin var, birinin 3-4 bin ya da daha az. Bunlarla yapacağız” yanıtını verdi. Fakıbaba, yurtdışından getirilen etlerin bu noktalara dağıtılacağını söylerken, “Kafamda bir fiyat var, o fiyatı tutturacağım” diye ekledi.

Gazete Habertürk'ün haberine göre Fakıbaba, 21 Ekim’de Şanlıurfa’da katıldığı ‘Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği Sertifikalı Tohumluk İstişare Toplantısı’nda, “Allah’ın izniyle bir haftaya kadar garibanın nasıl ucuza da et yediğini hep beraber göreceğiz” demişti. Bakan 20 Temmuz’da görevi devraldığında da kırmızı et ithalatını 2.5-3 yıl içinde bitirme sözü vermişti.(Habertürk)