Salihli’de bir aydan fazla zamandır devam eden su kesintilerini meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Mazlum  NURLU su kesintilerinin ne zamana kadar süreceğini İçişleri Bakanına sordu.

Vekil Nurlu soru önergesinde şu görüşlere yer verdi...

**

Salihli ilçemizde bir aydan fazladır süren su kesintileri konusunda vatandaşlarımızdan yoğun şikayetler gelmektedir.

Hatta su kesintilerine bağlı olarak çok sayıda vatandaşımızın sağlık problemleri yaşadığı enfeksiyon nedeniyle hastanelerde tedavi altına alındıkları gerek vatandaşlarımız tarafından gerekse muhtarlarımız ve esnafımız tarafından dile getirilmektedir.

Ayrıca ilçenin içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan doğal kaynağın suyunun, su dolumu yapan özel bir firmaya verildiği bu nedenle kesintiler yaşandığı da iddialar arasındadır

Kısa adı MASKİ olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin bu güne kadar Salihli’nin su kesintilerine çözüm bulmaması vatandaşlarımızı çileden çıkarmıştır.

Su herkes için vazgeçilmez temel bir ihtiyaçtır.  Sıcak geçen bu yaz aylarında su kesintilerinin kronik bir hal alması kamuoyunu rahatsız etmektedir. Kesintilerin hangi sebepten olursa olsun ona yol açan arızanın veya arızaların giderilmemiş olması yanında belediye yetkililerinin kesintilerin sebebini bilmediklerini ne zamana kadar bu durumun böyle devam edeceğinden haberlerinin olmadığını söylemeleri kamu hizmeti anlayışı ile bağdaşmamaktadır.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli belediyesi konu hakkında bu güne kadar bir açıklama yapmıştır. Su kesintileri ne zamana kadar devam edecek, çözüm için hangi çalışmalar yapılacak bilinmemektedir.    

Salihli’nin Manisa Büyükşehir Belediyesinin içme suyu gelirleri içerisinde en büyük paya sahip olmasına karşın, MASKİ yatırımlarından en az yararlanan ilçemizdir.    

MASKİ yargı kararlarına rağmen zorla abonelere taktığı kartlı sayacı için vatandaşlardan 230 TL almaktadır. Vatandaşlarım tepkisine neden olan bu uygulama ilçelerde hala devam ederken su kesintileri için herhangi bir çalışma yapılmaması hiçbir belediyecilik anlayışında yer almaktadır.

Akıllı sayaç uygulaması ile önce para, sonra hizmet anlayışı ile yarattığı mağduriyetler güncelliğini korumakta iken para vererek kartına su yükleyen bir vatandaşın bunun karşılığında su hizmetini günlerdir alamaması kabul edilemez bir durumdur ifadelerine yer verdi.

**

Salihli’de yaşayan bir vatandaş olarak su kesintilerinden dolayı mağdur olduğunu belirten Mazlum NURLU  "İçme ve Kullanma Suyunu Sağlama" görevini yerine getirmeyen Belediye ve yöneticileri hakkında bir soruşturma açılıp açılmayacağını sordu.