Gümrük ve Ticaret Bakanlığı`nca "yemek kartı" düzenlemesine ilişkin yönetmelik taslağı kamuoyu görüşüne açıldı. Yönetmelik taslağına göre, yemek kartı kuruluşlarınca işverenlere uygulanan iskonto ortadan kaldırılacak. Esnaf ve tacire uygulanan yüksek komisyon oranlarına üst sınır getirilecek.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan "yemek kartı"  düzenlemesine ilişkin yönetmelik taslağı kamuoyu görüşüne açıldı.  Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi  Hakkında Kanun kapsamında yemek kartlarına ilişkin "Perakende Ticarette  Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair  Yönetmelik Taslağı" kamuoyu görüşüne sunuldu. 

Sektörle istişare kapsamında hazırlanan yönetmelik taslağı, ilgili  bakanlıklarla diğer kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının, dernek  ve federasyonların görüşüne açılarak, Bakanlık internet sitesinden erişimi  sağlandı. Söz konusu taslağa, görüşlerin değerlendirilmesi neticesinde nihai  şekli verilecek.

DÜZENLEME NE GETİRİYOR?

Yemek kartı ve benzeri uygulamalar ilk defa mevzuatla düzenlenirken,  sektörde yüksek komisyon oranlarının sebebi olarak görülen iskonto uygulamasına  son verilmesini hedefliyor.Yemek kartı kuruluşlarının, sözleşme yaptıkları özel ve kamu  sektöründeki işverenlere, kendileri veya başka bir teşekkül üzerinden doğrudan ya  da dolaylı herhangi bir iskonto uygulayamayacakları ve farklı adlar altında  menfaat sağlayamayacakları hüküm altına alınıyor. Ayrıca işverenlerin yemek kartı  kuruluşlarından iskonto ya da başka bir menfaat talep edemeyecekleri  belirtiliyor.(Milliyet)