"İyilik insanın emniyet kemeridir" sözü şifa dağıtan meşhur Lokman Hekim'e atfedilir. Sözün özü, iyilik insanı yaşama ve hayata bağlar. Ayakta tutar. Moral ve güç verir. İyilikle ilgili her toplumun kendine özgü özlü sözleri ve anlayışları vardır. Tarihimizin büyük bilgelerinden Şeyh Edebali, "İyiliğe iyilik her kişinin, kötülüğe iyilik er kişinin, iyiliği kötülük de şer kişinin işidir" der. Fransız düşünür Jean Jacgues Rousseau, "İyilikten daha büyük bilgelik bulabilir misiniz?" sorusunu sorar. İyiliği harekete geçiren dürtü her ne olursa olsun sonucu güzellikle biter. Özetlemek gerekirse "İyilik bir insanlık sanatıdır". Bu anlamda herkes kendi durumu ve olanakları çerçevesinde iyilik peşinde koşması, insan olmanın var olma nedenleri arasında ilk sıralarda yer alır. İyiliği maddi düşünmek çok doğru değil. Bir dostunuzla paylaşacağınız güzel bir sohbet, onun dertlerini dinleyerek ortak olmak da bir iyiliktir. İçinde sevgi ve saygı barındıran davranışları, değerini bakmadan kocaman bir iyilik dünyası olarak görüyorum. Bu durumda insan önce kendine iyi, sonra ailesine, dostlarına, arkadaşlarına, şehrine, doğaya ve dünyaya iyi olmak durumundadır. 

İYİLİK PEŞİNDE KOŞMAYA DEVAM!
Geçen günlerde Buca'da güzel bir toplantıya katıldım. Buca Gençlik Merkezi'nde öğrenci kardeşlerimle bir araya geldik. Bizi bu pırıl pırıl gençlerle buluşturan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği oldu. Buluşmanın geçmişini kısaca özetlemek isterim. İyilik Peşinde Koş Platformu'nun Nisan 2022'de eğitim bursu bağışı için düzenlediği Maraton İzmir'e İZSİAD ailesi olarak katıldık. Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Küçükkurt önderliğinde EÇEV ve ÇYDD adına en yüksek bağışı toplayan kişi olduk. İşte bu bağışlarla öğrencilerimizin bilgisayar ihtiyaçlarını karşıladık. Kardeşlerimizin gözlerindeki ışık bizi gelecek yıllar için daha da motive etti. 

Son cümle: "Bir ülkede eğitime ve öğrenciye yapılan yatırım en iyi yatırımdır. Herkes iyilik peşinde koşmaya devam etmeli..."