Kadın şiddetine, çocuk gelinler ve başlık parasına basketbol yoluyla dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenen turnuvaya İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Bornova Becker Spor Başkanı Volkan Kebir yanısıra çok sayıda basın mensubu ve davetli katıldı.   

 

 

Toplantı açılışında konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; “Göreve geldiğim ilk günden bugüne Bornova’ da kadınların, çocukların ve gençlerin dönemi olacağını söyledim. Bu anlamda kadınlarımıza yönelik pekçok proje, çalışma ve hizmet gerçekleştirdik. Özellikle kadınlarımızın sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almaları için çalışıyoruz. Bu anlamda Bornova Becker Spor Kadın basketbol takımının ligde Bornova adıyla mücadele edecek olması kentimiz için çok önemlidir. Karar Ver Cup Turnuvasına ev sahipliği yapıyor olmaktan da çok mutluyuz. Tüm kadınlarımızı farkındalık yaratmak adına 3 gün sürecek maçları izlemeye davet ediyorum. Biz Bornova Belediyesi olarak kadın-erkek-genç-yaşlı, daha fazla vatandaşımıza spor yaptırmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda altyapı ve tesisler konusunda pekçok yatırım yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamlı organizasyon İzmir’ imize kazandırdığımız Atatürk Spor Kompleksi’ nde gerçekleşiyor. Yarışmacı takımların hepsine başarılar dilerim” dedi. 

 

 

Bornova Becker Spor Kulübü Başkanı Volkan Kebir ise Bornova BeckerSpor’un potaya top atan bir basketbol takımı olmaktan öte topluma fayda sağlayacak birçok proje hayata geçirdiğini ifade ederek, Zihinsel Engelli çocuklar, Kanser tedavisi gören çocuklar ve ihtiyaç sahibi çocuklar için yürütülecek yeni çalışmalar planladıklarını anlattı. Kadın şiddetine, çocuk gelinlere, başlık parasına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenledikleri Becker Karar Ver Cup’ a katılım gösteren takımlara da teşekkür eden Kebir, turnuvanın etkisinin artması için katılım olarak destek beklediklerini söyledi. Farkındalığın yaratılması ve yayılması konusunda basın kuruluşlarından da destek beklediklerini ifade eden Bornova Becker Spor Başkanı Volkan Kebir; ”destekçi, sponsor, katılımcı, izleyici, basın, ne kadar çok bize destek verirse bu projenin etkisi o kadar yüksek olacaktır. Bu önemli projeye her kurum ve kuruluşun, herkesin katılımını bekliyor, kendi görev ve etki alanı dahilinde üzerine düşeni yapmasını rica ediyoruz.  Böylelikle amaca ulaşma konusunda önemli yol kat etmiş olacağız. “ dedi.

 

 

Galibiyet Başkan Atila’ ya Armağan

Sahaya çıkan takımlar ellerinde kadına şiddete tepki gösteren pankartalar taşıdı. Turnuvanın ilk karşılaşmasında Bornova Becker Spor,  Edremit Belediyesi Güre Basketbol takımını 73 -59 skorla mağlup etti. Bornova Becker Spor takımı, bu galibiyeti bugün doğumgünü olan Bornova Belediyesi Başkanı Olgun Atila’ ya armağan etti.  Turnuvanın ilk gün ikinci karşılaşmasında ise Kırçiçeği Bodrum Basketbol 55-37skorla galip geldi.

Maçın en iyi oyuncuları ilk karşılaşmada Bornova Becker Spor Takım kaptanı Nazlı Güler,  İkinci karşılaşmada ise Kırçiçeği Bodrum Basketbol takımından Aslı Sevinç oldu. 

Turnuvanın tanıtımı için İzmir’ de birçok kurum ve kuruluşu ziyaret ederek destek isteyen Becker Türkiye CEO’ su ve Bornova Becker Spor Başkanı Volkan Kebir, Kulübün geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve bu yıl yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Bornova BeckerSpor’un potaya top atan bir basketbol takımı olmaktan öte topluma fayda sağlayacak birçok proje hayata geçirdiğini ifade eden Kebir, Zihinsel Engelli çocuklar, Kanser tedavisi gören çocuklar ve ihtiyaç sahibi çocuklar için yürütülecek yeni çalışmalar planladıklarını anlattı. Kadın şiddetine, çocuk gelinlere, başlık parasına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenledikleri Becker Karar Ver Cup’ a katılım gösteren takımlara da teşekkür eden Kebir, turnuvanın etkisinin artması için katılım olarak destek beklediklerini söyledi. Farkındalığın yaratılması ve yayılması konusunda basın kuruluşlarından da destek beklediklerini ifade eden Bornova Becker Spor Başkanı Volkan Kebir; ”destekçi, sponsor, katılımcı, izleyici, basın, ne kadar çok bize destek verirse bu projenin etkisi o kadar yüksek olacaktır. Bu önemli projeye her kurum ve kuruluşun, herkesin katılımını bekliyor, kendi görev ve etki alanı dahilinde üzerine düşeni yapmasını rica ediyoruz.  Böylelikle amaca ulaşma konusunda önemli yol kat etmiş olacağız. “ dedi. 

 

 

 

KARAR VER CUP İLK GÜN SONUÇLAR: 

Bornova Becker Spor : 73 & Edremit Belediyesi Güre Basketbol: 59

Kırçiçeği Bodrum Basketbol: 55 Urla Belediye Gençlik :37

 

TURNUVA PROGRAMI - 8-9 EYLÜL 2016 

 

08 Eylül Perşembe 

Saat: 14:00             Urla Belediye Gençlik – Becker Bornova Spor Karşılaşması 

Saat:16.00              Edremit Belediyesi Güre Spor – Kırçiçeği Bodrum Basketbol karşılaşması

 

09 Eylül Cuma 

 

Saat:14.00               Urla Belediye Gençlik – Edremit Belediyesi Güre Spor karşılaşması

Saat: 16.00              Becker Bornova Spor – Kırçiçeği Bodrum Basketbol karşılaşması 

Saat: 18.00              Kupa ve Ödül Töreni