EGE MECLİSİ - İzmir’de Folkart Yapı’nın ‘Basmane Çukuru’ olarak bilinen alana ilişkin hazırladığı projeyi, Türkiye Mevduat Sigorta Fonu’na (TMSF) iade etmesinin ardından ilk kez konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, "Bu alana dair bir şeyler düşünüyoruz ancak henüz erken" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski ESHOT Garajı olan 35 bin metrekarelik alan, Burhan Özfatura’nın başkanlık yaptığı dönemde, Güçbirliği Holding ve Ege Giyim Sanayicileri (EGS) tarafından Dünya Ticaret Merkezi kurulmak üzere satın alındı. Bölgeye dair yapılan imar planlarına karşı açılan davaların ardından proje hayata geçirilemedi. Daha sonra TMSF, Güçbirliği Holding’in borçlarına karşılık alana el koyarak, satışa çıkardı. Araziyi 80 milyon dolara satın alan Folkart Yapı, ihale sözleşmesinde belirlenen 30 aylık yasal süre tamamlandığı gerekçesiyle, projeyi TMSF’ye iade etti. Folkart’ın projeyi iade etmesinin ardından ilk kez konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gazetecilerin ‘Basmane Çukuru'na yönelik hayata geçirmeyi planladığınız bir projeniz var mı? Bölgeye dair ne bir düşünceniz var mı? yönündeki sorularını "Bu alana dair bir şeyler düşünüyoruz ancak henüz erken. Orası İzmir’in göz bebeği" diyerek yanıtladı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in, "İzmir Büyükşehir Belediyesi TMSF ile masaya oturmalı ve İzmir halkının alanını milli park yapmak İçin kolları sıvamalıdır." açıklamasının da hatırlatıldığı Soyer, “Sertel’e sorun bakalım bu nasıl bir fikirse, önce onu öğrenmek lazım" dedi. (Umut KARAKOYUN/DHA)