Karşıyaka’nın ve Kaf Sin Kaf’ın iz bırakan değerlerinden, Türkiye’nin önde gelen spor hekimlerinden biri olan Op. Dr. Bülent Zeren ölüm yıl dönümünde anıldı. Doğançay Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anmada duygu dolu anlar yaşandı. Kabri başında bir araya gelen dostları ve sevenleri Zeren’e duydukları sevgi, saygı ve özlemlerini dile getirdi. 

Dr. Bülent Zeren´in vefatının ardından, başkanlığını yaptığı Karşıyaka Spor Adamları Derneği´nde (KARSAD) bayrağı devralan, Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Diker, anmada yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Karşıyaka'da bu kadar hümanist, vasfı ve kalitesi yüksek, kimseyi kırmamak için uğraşan bir insan daha görmedim. Arkadaşlarımız ile birlikte 2008 yılında Karşıyaka Spor Adamları Derneği‘ni kurmuş ve Bülent Ağabey’i de kurucu başkan yapmıştık. Karşıyaka’da öyle bir gece yapılmıştı ki bütün İzmir, bütün Türkiye Karşıyaka’ya akın etmişti. O tabloya bakınca büyüklerimizin bir çoğunun aramızdan ayrıldığını gördük; hepsi ışıklar içinde uyusun. Bülent Ağabeyi anlatacak kelimeleri bulmak çok zor, onunla yaşamak lazımdı. Işıklar içinde, nurlar içinde uyusun.”

Karşıyaka Spor Tarihi Müzesi’nin kurulmasında büyük emek harcayan, Karşıyaka Spor Kulübü futbol takımının efsane kalecilerinden Ekrem Güçsav da, “Çok iyi bir proje yapmıştı; Karşıyaka’nın sadece futbol takımıyla ilgili değildi, müzede 7 sene uğraştı. İnşallah onları oradan alıp daha geniş bir yere taşıdığımızda nasıl sporcuları meydana çıkardığımızı, bu kulübe hizmet etmiş tüm sporcularımızın eserlerini sergileyeceğiz. Bunları genç nesillere tanıttığımızda Bülent Zeren’in ruhunu daha iyi şad etmiş olacağız. Kendisini saygıyla anıyorum, Allah onu ışıklar içinde yatırsın” diye konuştu.

AKSU: “DAİMA HASRETLE ANACAĞIM”
Rüzgarın Kızı lakaplı Milli Atlet Semra Aksu ise Zeren’i andığı konuşmasında şunları söyledi: “1979 yılında Karşıyaka sahasına adım attım, 17 yıl boyunca o sahada basmadığım yer kalmadı. En büyük mücadelemizi de sakatlıklara karşı veriyorduk, biz amatör bir spor branşıydık. Beni kulüpten Bülent Ağabey’e götürdüler ve spor hayatım sonlanıncaya kadar sağlıkla ilgili sorunlarımda bana hep o yardımcı olmuştu ve ‘Siz amatör sporcuların burada parası geçmez’ demişti. Sonra birlikte KARSAD’da görevler aldık. Karşıyaka Spor Kulübü benim her şeyim, kulüp olmasaydı ben de Semra aksu olamazdım. Bülent Ağabey bana bir gün ‘Seni olimpiyatlarda bayrak taşırken gördüğümde o kadar çok ağladım ki çünkü bayrak taşıyan ilk kadın bizim kulübümüzden çıktı’ demişti. Bu benim için çok büyük bir onurdu; onu daima saygıyla, sevgiyle, hasretle anacağım.”
Anmaya katılan eski hakemlerden Ömer Soysal da Zeren’in kendisinin idolü olduğun belirterek, “Çocukluğumdan beri tanıdığım, çok özendiğim bir kişilik, idoldü. Yıllar geçtikten sonra kendisiyle sahalarda yollarımız kesişti. Hiç bir hakem arkadaşımızdan operasyon dahil yapacağı işlemler için ücret almazdı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu. Türk spor tarihinin önemli teknik direktörlerinden Hüseyin Hamamcı ise Zeren’i saygı ve hasretle andığını dile getirdi. 

TUGAY: “ONA HAYRANLIK DUYDUM”
Bülent Zeren’in Karşıyaka’nın en önemli değerlerinden biri olduğunu söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz bir insanın mezarı başında onla ilgili hatıraları zihnimizde canlandırırken konuşmak ve duyguları ifade etmek çok zor. Ben Bülent Ağabey’i, Dr. Bülent Zeren’i doktor olup göreve başladıktan sonra tanıdım. Bana bir hasta getirmişti, bu şekilde tanıştık. Sonrasında da hep doktorluk nedeniyle münasebetlerimiz oldu; kulüple ilgili konuşmalarımız olmuştu. Yıllar içerisinde ben şunu anladım: Çok başarılı bir doktor, başarılı bir insan fakat hastalarıyla ilgili başarılarını gördükçe kendisine bir meslektaş olarak hayranlık duydum. Onu tanıdıkça Karşıyaka'ya, Karşıyaka Spor Kulübü’ne olan sevgisini gördüm. Kurulan müzeyi bana kendisi gezdirmişti, ‘Benden sonra buraya ne olur’ endişesini hatırlıyorum. Bu konuyla ilgili bugüne kadar elimden geleni yaptım, yapmaya da devam ediyorum; emaneti, emanetimizdir. O Karşıyaka’nın sahip olduğu en güzel insanlardan biriydi, mekanı cennet olsun.”