EGE MECLİSİ - Bornova'daki bir meslek lisesinde okuyan 11'inci sınıf öğrencisi N.N.T.'nin hayatı, bilgisayardan kendisini sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden arkadaş olarak ekleyen Bilal Ç.'nin istediğini kabul etmesiyle kabusa döndü. N.N.T., 25 yıl önceki gençlik fotoğraflarını sayfasında kullanan Bilal Ç. ile mesajlaşmaya başladı. Uzun süre mesajlaştıktan sonra kendi telefonu olmadığı için kız arkadaşının telefonundan Bilal Ç. ile görüşmesini sürdürdü. 

25 EKİM'DE KAYBOLDU

N.N.T., uzun süre mesajlaşıp telefonla görüştüğü Bilal Ç. ile geçen 25 Ekim'de, ilk kez buluşmaya karar verdi. Arkadaşlarının genç kızın ailesine verdiği bilgiye göre, N.N.T. okul çıkışı kendisini bekleyen Bilal Ç.'nin, fotoğraflarındakinden farklı ve çok yaşlı olduğunu görünce, geri dönmek istedi. Ancak yalanı ortaya çıkan Bilal Ç., iddiaya göre bu kez kolundan tuttuğu genç kızı konuşacaklarını söyleyip uzaklaştırdı, ardından da kaçırdı.

 

 

İKİ KEZ EVLENMİŞ

N.N.T.'nin evine dönmemesi üzerine onu aramaya başlayan ailesi, okul arkadaşlarından yaşananları öğrenince polise başvurdu. N.N.T.'yi, polisin yanı sıra kendi imkanlarıyla da bulmaya çalışan aile, Bilal Ç.'nin telefon numarasından yola çıkarak, Kütahya'da oturduğunu, bir fabrikada temizlik görevlisi olarak çalıştığını ve iki kez evlenip boşandığını öğrendi. Ancak onun ailesi de Bilal Ç.'nin 25 Ekim günü iki gün izini alıp işe gitmediğini o zamandan beri kendisinden haber alamadıklarını anlattı. Bu arada Bilal Ç.'nin de Facebook'ta Bilal N.Ç. diye sosyal medya hesabını kullandığı ortaya çıktı.

AİLEYİ, KAHREDEN ŞÜPHE

Liseli N.N.T., hem ailesinin hem de polisin 10 gündür süren aramalarına rağmen bulunamadı. Genç kızdan iyi olduğuna dair bir haber de alamayan ailesi, büyük bir umutla onun bulunmasını beklemeye başladı. Fabrikada şoförlük yapan baba Adem T., kızının evine dönmesini isteyip, "Tek istediğim kızımın sağsalim evine dönmesi. Dönsünler, kızımı bıraksın şikayet etmeyi de düşünmüyorum. Kızıma sesleniyorum. Annesinin, babasının onu sevdiğini bilmesini istiyorum. Bizden korkmasın, onu bağrımıza basacağız. Her ne olursa olsun, her şartta arkasındayız. Hayatından endişe ediyorum. Ayrıca adama 43 yaşında benim kızım 16 yaşında, zihniyetini bilmiyorum. Kızı mı satar mı, korkusundan ölürür mü bilmiyorum, endişe içerisinde bekliyorum" dedi.(Taylan Yıldırım / DHA)