İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra siyasi parti, sivil toplum ve kamu kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve vatandaşların da katıldığı törende, kurumları temsilen Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

 

 

Saatler, Atatürk'ün yaşama veda ettiği 09.05'i gösterdiğinde ise sessizliğin yerini siren ve korna sesleri aldı. Bayraklar yarıya indirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları da Konak Meydanı’nda vatandaşlarla birlikte Ata’ya saygı duruşunu gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin dev ekranlarından Atatürk’ün fotoğraf ve videolarını izleyen vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. 

 

 

 

Fatma teyze her sene gelip Kuran okuyor

Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde her sene olduğu gibi 70 yaşındaki Fatma Çoban da sabahın erken saatlerinde Atatürk Anıtı'nın yanı başında yerini aldı. Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okuyan Fatma Nine, "Ben 70 yaşındayım evladım. Bu vatanın kurtulmasında büyük emeği olan Mustafa Kemal Atatürk ve şehit olan askerlerimiz için her sene buraya gelir kuran okurum. Geçen yıl 10 Kasım'ı unutmuştum. 9 Kasım gecesi rüyamda Mustafa Kemal Atatürk'ü ve burayı gördüm. Sabah uyanınca 10 Kasım olduğunu gördüm ve hemen koşa koşa buraya geldim. Babam her zaman anlatırdı, 'Atatürk kurtardı bizi' diye" dedi.