İzmir, her mevsim başka bir güzel. Yazın mavi denizi ve kumsallarıyla milyonları ağırlayan İzmir, kış aylarında da popüler yerler arasında yer alıyor.
İşte İzmir'de kış  aylarında ziyaret edip gezebileceğiniz 5 güzel adres...

1-ŞİRİNCE KÖYÜ
Gerek Şirince evleri gerekse Şirince şarapları ile adını tüm Türkiye’ye hatta dünyaya duyurdu bir kere Şirince. Bahar aylarının çok popüler olan bu destinasyonuna hiç kışın gittiniz mi? Kesinlikle kış Şirince’ye daha çok yakışıyor. Hele bir de kar yağdı mı öyle güzel oluyor ki kartpostal gibi.  Hatta vaktiniz varsa Efes Antik Kenti’ne de uğrayabilirsiniz. Araları yaklaşık 15 kilometre.

2-SEFERİHİSAR-SIĞACIK
Kışın İzmir’de gezilecek en güzel yerler listesinin en güzel yerlerinden biri de Sığacık. Yavaş Şehir ünvanı kazanması ile popüleritesi artsa da kışın hala sessiz sakin bir yer. İlçenin her yerinde yavaşlığın sembolü olan salyangoz figürünü görmek mümkün. Sığacık Kalesi ve Sığacık Pazarı ise görülmesi gereken yerlerin başında. Sığacık Pazarı yalnızca Pazar günleri kuruluyor. Kadınlar, evde yaptığı börek, sarma, dolma, kek gibi yiyecekleri satıyor, gelenler de parmaklarıyla birlikte afiyetle yiyor. Bu yüzden Sığacık’a gelecekseniz Pazar gününe denk getirmeye çalışın. Denk getiremezseniz de kışın en çok yakıştığı sahil kasabalarından biri kesinlikle Sığacık. Kış aylarında, her gün ayrı güzel. Unutmadan, Sığacık’ta her gün Sığacık balık mezatı oluyor. Kaçırırsanız üzülürsünüz.

3-YAMANLAR KARAGÖL
İzmir Yamanlarda  bulunan Karagöl, günübirlik bir tatil için ideal. Çünkü şehir merkezine oldukça yakın bir konumda. Yamanlar dağının tepesinde bir krater gölü olan yer, baştan aşağı çam ağaçları ile çevrili. Gerekli ekipmanınız varsa kamp bile yapabilirsiniz. Eskiden Karagöl yolu oldukça kötüydü fakat artık asfalt halinde. Bu sayede ulaşım oldukça kolaylaştı. Haftasonları dahi çok fazla kalabalık olmayan Karagöl, özellikle kafa dinlemek isteyenler için ideal.

4-ÖDEMİŞ BİRGİ KÖYÜ
Türkiye’deki en güzel köyler listesi yapılsa başı çekecek yerlerden  biridir Birgi Köyü. Kışın gitmek için olağanüstü bir yer. İzmir’e yaklaşık 120 kilometre uzaklıkta bulunan köye kişisel aracınızla ya da İzmir’den tren ile ulaşabilirsiniz. Trenden indikten sonra bir de minibüse binmeniz gerekecek. 3 bin yıldan daha fazla bir tarihe sahip olan köyün asıl önemi, Aydınoğulları Beyliğin'in başkenti olması vesilesiyle artmış. Bu dönemde çeşitli konaklar, camiler inşa edilmiş ve şu an giden turistlerin en çok ilgisini çeken yerler de buralar. Birgi’de gezebileceğiniz yerlerin başında, Tarihi Çakırağa Konağı, Ulu Camii ve İmam Birgi Türbesi bulunuyor. Gitmişken en az bir gece  tarihi Birgi evlerinde de kalmanızı öneririz.

5-BOZDAĞ-GÖLCÜK
Birgi köyüne gitmişken yine Ödemiş ilçesi sınırlarında bulunan Bozdağ ve Gölcük'e uğramamak olmaz. Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerinden biri  Bozdağ’da bulunuyor. İzmir'in Uludağ'ı olakar bilinen Bozdağ, kar sevenlerin için en güzel adres. Meşe ve çam ağaçlarının arasında hem ortamın hem de karın tadını çıkarabileğiniz şahane bir yer Bozdağ. Ayrıca Gölcük yakınlarına gidip çok güzel manzaralara tanık olabilir, meraklısı iseniz yamaç paraşütü bile yapabilirsiniz.(Fatih Kibar/hadigez.com)