izmir sokak lezzteleri, İzmir Mutfağı'nın farklı bir yönünü oluşturuyor. Haberimizin konusu İzmir'de ayaküstü yiyebileceğiz tatlar.. Boyoz, kumru ve söğüş...

Boyoz, İzmir’in en meşhur lezzetidir ve genellikle kahvaltı sofralarında tüketilen bir hamur işidir. Haşlanmış yumurta, çay ve boyoz eşliğinde keyifli bir kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz. 1600’lü yıllardan sonra İzmir’e gelen Yahudi aileler tarafından İspanya’dan Türkiye’ye getirilen bir çeşit hamur işi olan boyoz, günümüzde orijinal tarifine uygun olarak İzmir mutfağında varlığını ve popülerliğini sürdürüyor. Beyaz un, sıvıyağ ve tahin kullanılarak yapılır. Kullanılan tahin, boyozun besin değerini arttırırken, hamurun kat kat yükselmesine de yardımcı olur. Boyoz ayrıca; et, peynir, zeytin, ıspanak gibi iç malzemeler ile de hazırlanabilir.

Kumru
Kumru, tipik olarak Çeşme ile özdeşleştirilmiş bir lezzet olsa da, İzmir’in hemen her köşesinde bulabileceğiniz bir yiyecektir.
Özel kumru ekmeği arasında servis edilen bu sokak lezzeti, başlangıçta seyyar satıcılar tarafından satılan bir yiyecektir. Günümüzde; genellikle kaşar peyniri, sucuk, baharatlı sosis, domates, turşu ve diğer kurutulmuş et türleri ile birlikte servis edilir. Bazı mekanlarda, ketçap ve mayonez de kullanılmaktadır. Doyurucu ve lezzetli ve aynı zamanda uygun fiyatlı bir sokak lezzeti olan kumru, genellikle özel kumrucu konseptli restoranlarda satılmaktadır.

Söğüş
Söğüş, İzmir’in en meşhur sokak lezzetlerinden biridir. Söğüş, hem ana yemek olarak hem de yemeklerden önce ve sonra yenilebilir.
Konak’ta Kemeraltı Çarşısı ve Alsancak çevresinde bulunan bu mekanlarda söğüş, genel olarak ayaküstü bir lezzet olarak satılmaktadır.