UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi'ne girmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayına sunulan "İzmir Tarihi Liman Kenti" projesine BASİFED’den destek geldi.

İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı’nın bir sunumunu düzenlediği çevrimiçi toplantıda üye dernekleri bilgilendirdiklerini söyleyen BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, “Kültür Bakanlığı’na sunulacak bu dosyanın Türkiye’nin UNESCO’ya sunulacak dosyası olması için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

Kasalı: “Bakanlık ile görüşeceğiz”

BASİFED olarak İzmir’in değerlerini öne çıkarma, tarihi değerlerini koruma noktasında her zaman duyarlı olduklarını ifade eden BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, “TARKEM eliyle hazırlanan ve uzun süredir mutfakta pişirilen bu yemeğin servis edilmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Tüm üye derneklerin bu projenin tanıtımında, bakanlık nezdinde kulis ve lobi faaliyetlerinde görev alacaklarını söyleyen Kasalı, “Bu projenin merkezi hükümet eliyle UNESCO’ya götürülmesi ve akabinde 2024 yılında yapılacak olan UNESCO toplantısında İzmir’in daimi listede yer alması, kentimiz için çok önemli bir gelişme olur. Ancak öncelik Türkiye’nin sunacağı tek projenin bizim projemiz olarak merkezi hükümet tarafından kabul edilmesi. Bu konuda bakanlık ile görüşeceğiz” diye konuştu.

İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı Uzmanı Bilge Bektaş ise açılış konuşmalarının ardından bugüne kadar yürüttükleri çalışmalar ve sürecin bundan sonraki seyrine dair BASİFED üyelerine bir sunum yaptı.