İzmir’in Gaziemir ilçesinde eşinin ailesiyle tartışan damat, kayınpederini bıçakladı, eşinin annesini ve kardeşini av tüfeğiyle öldürdü. Olayda ağır yaralanan kayınpeder ise hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Edinilen bilgiye göre olay, dün 21.35 sıralarında Gaziemir ilçesi Menderes Mahallesi 1151 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre Remzi Vatansever’in (56) torunları dışarda oyun oynarken, damatları S.A.G. tarafından çok ses yapıyorlar gerekçesiyle darp edildi. Torunlarının darp edildiğini gören Remzi Vatansever, bahçeye indi ve daha önceden aralarında husumet olduğu öne sürülen damadı S.A.G. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi ile S.A.G., dede Remzi Vatansever’i bıçakladı. Kanlar içinde yerde yatan Remzi Vatansever’i gören, eşi Fikriye Vatansever (54) ve Hollanda’dan düğüne geldiği öğrenilen oğulları Şaban Vatansever (34) yardımına koştu. Cinnet geçiren damat S.A.G., eve giderek av tüfeğini aldı. Olay yerine av tüfeğiyle geri dönen S.A.G., Şaban Vatansever ve Fikriye Vatansevere ateş açtı. Ateş seslerini duyan çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, Sağlık ekiplerinin yapmış olduğu kontrollerde Fikriye Vatansever ve Şaban Vatansever’in hayatını kaybettiği belirlendi. Damadı ve eniştesi tarafından av tüfeğiyle vurularak hayatlarını kaybeden Fikriye Vatansever ve Şaban Vatansever’in cansız bedenleri savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Hastanede yaşam mücadelesi veriyor
Öte yandan, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde durumu ağır olduğu belirlenen Remzi Vatansever, ambulans ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan Vatansever’in tedavi altına alındığı ve yaşam mücadelesini sürdürdüğü öğrenildi.

Evinde beklerken yakalandı
Olayın ardından suç aletiyle birlikte eve çıkan damat S.A.G., suç aletiyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Eşinin ailesini öldüren S.A.G., sağlık kontrollerinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldüğü öğrenildi.

Öldürülen anne ve oğlu gözyaşlarıyla toprağa verildi

İzmir’in Gaziemir ilçesinde dün akşam yaşanan olayda akrabaları S.A.G. tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülen Fikriye Vatansever ve oğlu Şaban Vatansever, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre olay, dün saat 21.35 sıralarında Gaziemir ilçesi Menderes Mahallesi 1151 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre aralarında husumet bulunan S.A.G. ile bacanağı Remzi Vatansever, yan yana bulunan evlerinin arasına duvar ördü. Remzi Vatansever'in tuğlalardan birini çekmesi ve duvarın yıkılması üzerine iki bacanak arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşürken, bu sırada S.A.G., Remzi Vatansever'i bıçakla yaraladı. Kanlar içinde yerde yatan Remzi Vatansever’i gören, eşi Fikriye Vatansever (54) ve Hollanda’dan düğüne geldiği öğrenilen oğulları Şaban Vatansever (34) yardıma koştu. Cinnet geçiren S.A.G., eve giderek av tüfeğini aldı. Olay yerine av tüfeğiyle geri dönen S.A.G., Şaban Vatansever ve Fikriye Vatansevere ateş açtı. Ateş seslerini duyan çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekiplerinin yapmış olduğu kontrollerde Fikriye Vatansever ve Şaban Vatansever’in hayatını kaybettiği belirlendi. Fikriye Vatansever ve Şaban Vatansever’in cansız bedenleri savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayın ardından S.A.G. suç aletiyle birlikte evinde yakalanırken, sağlık kontrollerinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

Anne ve oğlu için gözyaşlarıyla uğurlandı
Olaydan hayatını kaybeden Fikriye Vatansever ve oğlu Şaban Vatansever’in cenazeleri bugün yakınları tarafından teslim alındı. Daha sonra Gaziemir ilçesi Koşukavaklı Hacı Abdullah Camii’nde ilkindi namazını müteakip cenaze töreni düzenledi. Törende Fikriye Vatansever ve Şaban Vatansever’in yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kılınan cenaze namazının ardından anne ve oğlunun cenazeleri defnedilmek üzere Yeni Görece Mezarlığına götürüldü.
Öte yandan, olayda yaralanan Remzi Vatansever’in durumunun ağır olduğu ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi. 

Tutuklandılar

İzmir’de baldızını ve oğlunu pompalı tüfekle vurarak öldürüp, bacanağını da bıçakla yaraladığı iddia edilen şahıs ve oğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, geçen cuma günü saat 22.00 sıralarında Gaziemir ilçesi Menderes Mahallesi 1151. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, aralarında husumet bulunan S.A.G. (69) ile bacanağı Remzi Vatansever (57) yan yana olan evlerinin arasına duvar ördü. Remzi Vatansever’in örülen duvardaki tuğlalardan birini çekmesi üzerine duvarın bir bölümü yıkıldı. Bunun üzerine iki bacanak arasında tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine S.A.G., Remzi Vatansever’i bıçakla yaraladı. Vatansever kanlar içerisinde yere yığılırken, eşi Fikriye Vatansever (54) ve oğlu Şaban Vatansever (34) yardımına koştu. Bu sırada evine giden S.A.G., pompalı tüfeğini alıp tekrar olay yerine geldi. S.A.G., tüfeğini baldızı Fikriye Vatansever ve baldızının oğlu Şaban Vatansever’e doğrultup peş peşe ateşledi. Silah seslerini duyan komşuları durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Şaban Vatansever ile annesi Fikriye Vatansever’in hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralı olan Remzi Vatansever ise ambulansla Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada tedaviye alınan Vatansever’in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

S.A.G., daha sonra tekrar evine geçip gelen polislere tüfeğini verip teslim oldu. Ekipler S.A.G’nin oğlu B.G.’yi (40) de gözaltına aldı. Yapılan otopsinin ardından Fikriye Vatansever ve oğlu Şaban Vatansever’in cenazeleri, dün Koşukavaklı Hacı Abdullah Camii'nde kılınan namazın ardından Görece Mezarlığı'nda defnedildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. B.G.’nin savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenilirken, S.A.G.’nin ise Remzi Vatansever ile evin tapusunun paylaşımı konusunda bir süredir sorun yaşadıklarını, çıkan tartışma neticesinde olayı gerçekleştirdiğini söylediği ifade edildi. İşlemlerin ardından B.G. ve S.A.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)