İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM), ‘Bir festivalden fazlası’nı vaad eden açılış konseri yapıldı. Caz müziğinin yaşayan en iyi bas gitaristlerinden Richard Bona, İzmirlileri kendisine bir kez daha hayran bıraktı. Caz müziği üzerine “profesörlük” unvanı da bulunan efsane basçı Richard Bona’ya, Mandekan Cubano eşlik etti. İzmirliler, müzik dünyasında elde ettiği başarılar ve sıra dışı kimliğiyle dikkat çeken Bona’nın şarkılarını hem hep bir ağızdan söyledi hem de danslarıyla eşlik etti. İzmirlileri coşturan bu konseri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da izledi.

 

 

 

Dopdolu “1 Festival”


İlk kez bu yıl düzenlenen “1 Festival İzmir”, bu akşam pop müziğin sevilen ismi Kenan Doğulu ile devam edecek. Büyükşehir Belediyesi, biletleri çok kısa sürede tükenen konseri izlemek isteyen müzikseverler için AASSM’nin bahçesine büyük led ekran ve 750 kişilik oturma düzeni kuracak. 3 Aralık’a kadar devam edecek olan festival, 30 Kasım’da ünlü Azeri yorumcu Alim Qasımov ve Camerata İzmir grubuyla devam edecek. Festivalin kapanışını ise Kerem Görsev Quartet gerçekleştirecek.

 

Richard Bona kimdir?


1967 Kamerun doğumlu Richard Bona, doğaçlama cazın dünyadaki en güçlü isimlerinden biri olarak biliniyor. Sanatçı, Afro-Küban cazın esintilerini, Brezilya’nın kıvrak melodilerini, rap müziğin enerjisini, Karayipler’in soğukkanlı ezgilerini ve Anglosakson popundan sesleri birleştiren duygu yüklü ve neşeli şarkılarıyla dinleyenleri mest ediyor.

 

Tüm dünyada çok sayıda hayran kitlesi olan Bona, ilk solo albümü olan ‘Scenes From My Life’ ı 1999 yılında çıkardı. Bu albümde yer alan ‘Eyala’ ile gönülleri fetheden sanatçı, en büyük çıkışını ise 2005’te yayımlanan ‘Tiki’ albümünün ‘En İyi Çağdaş Dünya Müziği Albümü’ (Best Contemporary World Music Album) dalında Grammy Ödülü’ne aday gösterildiğinde yaptı. Müzik kariyerinde bir çok başarılı albüme imza atan Bona, ‘Kalabancoro’, ‘One Minute’, ‘Jokoh Jokoh’, ‘Sweet Mary’, ‘Eva’ gibi şarkılarıyla müzikseverlerin gönlünde taht kurdu.