İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından afet bölgesine destek için harekete geçti. Deprem konteynır aracından yangın arazözüne, mobil yemek tırından erzak paketine pek çok yardım aracı ve malzemesi bölgeye gönderildi. Başkan Soyer, 100 bin kişilik gıda desteğinin yola çıktığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında destek çalışmalarına başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tüm birimlerimiz teyakkuza geçti. Depremin yaralarını sarmak için tüm gücümüzle destek olacağız” dedi. Her öğünde 3 bin kişiye yemek üreten yemek tırının, 100 bin kişilik erzakla birlikte deprem bölgesine gittiğini belirten Başkan Soyer, “Çadır, battaniye, ısıtıcı ve insani yardım malzemelerini de koordinasyon içinde depremden etkilenen illere peyderpey göndereceğiz” diye konuştu.

Destek ekipler İzmir’den yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı afet bölgesine ilk etapta iki deprem konteynır aracı, iki tam donanımlı AKS aracı, bir kurtarma aracı, bir yangın arazözü, bir köpekle kurtarma timi aracı, iki hizmet aracı, bir tamir bakım aracı olmak üzere 10 araç ve 42 personel gönderdi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da aşevi konteynırıyla ilgili hazırlığını tamamladı. Depremden etkilenen bölgelere 10 bin kilo gıda, 100 çadır, bin battaniye, 2 bin uyku tulumu, 2 bin mat, 250 kamp sandalyesi, 500 ısıtıcı, 10 ton yakacak, bin kilo gıda paketi, iki bin koli hijyen paketi, bin paket bebek bezi, 500 hasta bezi, bin yastık, biner çocuk montu ve botu, 50 bin adet içme suyu, 500 powerbank gönderiliyor.