İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), kentin siyaset ve ekonomi dünyasını, ‘yardım’ amaçlı tavla turnuvasında buluşturacak. Becker İzmir sponsorluğundaki organizasyon, 2 Ekim Pazar günü saat 11.00’de, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Turnuvada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yarışacak. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, AK Parti İzmir  Milletvekili Hamza Dağ, İş-Kur Bölge Müdürü Kadri Kabak ve Konak eski Belediye Başkanı, gazeteci Erdal İzgi de organizasyona katılacak. İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın da katılımı bekleniyor. 

 

 

Önce kahvaltı, sonra turnuva

Sıradan bir işadamı örgütü olmanın ötesinde, kent ve ülke sorunlarının çözümüne odaklandıklarını, fikir ürettiklerini, gerektiğinde taşın altına ellerini koyduklarını hatırlatan İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, sosyal sorumluluk projelerini de ihmal etmediklerini vurguladı. Tavla turnuvasını da bu çerçevede organize ettiklerini kaydeden Küçükkurt, “Hedefimiz, İzmir iş, siyaset, sanat ve spor dünyasını yardım amaçlı bu turnuvada buluşturmak. Önce keyifli bir Pazar kahvaltısı yapacağız. Ardından coşkulu ve çekişmeli tavla karşılaşmalarını izleyeceğiz” dedi. 

Zarlar “iyilik” için atılacak

İZSİAD’ın geçen kış İzmir ve Diyarbakır’da pek çok okulda ihtiyaç sahibi öğrencilere bot ve mont yardımı yaptığını, yine dar gelirliler yararına faaliyet gösteren Bornova Belediyesi bünyesindeki Dost Marketleri desteklediğini, ihtiyaç sahiplerine çeşitli sağlık ve tedavi yardımları yaptığını da hatırlatan Küçükkurt, “Bu turnuvanın geliri de yine başta dar gelirli öğrencilerin bot ve mont ihtiyaçlarının karşılanması olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin giyim, gıda ve sağlık gereksinimlerinin giderilmesinde kullanılacak. Dolayısıyla zarlar iyilik için atılacak. Kentimizin tavla ustalarını, yardımseverlerini bu anlamlı organizasyona davet ediyoruz. Bileğine güvenen gelsin” dedi.