İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Başkan Tunç Soyer’in tüm çevre ilçeleri kesintisiz içme suyuyla buluşturma hedefi doğrultusunda çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Doğal güzellikleri ve tarımsal faaliyetleri ile ön plana çıkan Kiraz’ı kesintisiz suyla buluşturacak kapsamlı projeler bir bir hayata geçiyor.

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Kiraz’da devam eden yatırımları incelemek ve vatandaşlardan gelen talepleri dinlemek için Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Erdoğan ve bürokratlarla birlikte ilçeyi ziyaret etti. Genel Müdür Köseoğlu ve beraberindeki yetkililer, Avunduruk, Bahçearası, Çayağzı, Cevizli, Çömlekçi, Karaburç, Kaleköy, Kırköy, Mersinlidere Sırımlı, Taşlıyatak ve Yeniköy mahalle muhtarları ile buluşarak muhtarların taleplerini de dinledi.

Toplantı sonrasında Kiraz teknik şantiye alanını ziyaret eden Köseoğlu, devam etmekte olan Merkez, Hisarköy, Ceritler, Arkacılar, Şemsiler ve Kırköy mahallerinin içmesuyu inşaatı projesi hakkında bilgi aldı. Proje kapsamında yaklaşık 153 kilometrelik şebeke ve iletim hattı imalatları devam ediyor. Projenin 67 kilometrelik kısmı tamamlandı, geri kalan 87 kilometre imalatın da sözleşme süresi içerisinde bitirilmesi öngörülüyor.

Kiraz’ın çevre mahallelerinde sondaj ve şebeke çalışmaları

Avunduruk, Çömlekçi, Karaburç, Kaleköy, Taşlıyatak ve Yeniköy mahallelerinin içme suyu ihtiyacını daha verimli bir şekilde karşılamak için en kısa zamanda ihaleye çıkılıyor.

Mersinlidere mahallesinde yapılması planlanan yaklaşık 33 bin metre içmesuyu ve iletim hattı imalatı için ihaleye çıkıldı.

Çayağzı mahallesi Gelinalan mevkiinde yapılacak sondaj çalışmasının beraberinde, eskiyen içme suyu şebekesinin 15 bin metrelik kısmı da yenilenecek.

İçme suyu şebekesi bulunmayan Bahçearası ve Cevizli mahallelerinde, şebeke imalatı için gereken izin süreçleri tamamlandı, imalat ihalesine yakın zamanda çıkılacak.