İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü,  İzmir'de bazı kişilerin, vatandaşlardan İZSU Genel Müdürlüğü’nde işe yerleştirme konusunda aracılık yapabileceklerini iddia ederek menfaat talep ettikleri yönünde bilgiler edinildiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın dolandırıcılık mağduru olmaması için bu tür söylemlere itibar etmemesi gerekmektedir." uyarısında bulunuldu.

İZSU’dan yapılan açıklamada, bazı kişilerin kurumda işe yerleştirme vaadiyle dolandırıcılık yaptığı bilgisine ulaşıldığı aktarıldı. İZSU Genel Müdürlüğü’nden konuya ilişkin şu bilgiler  paylaşıldı:

"İzmir’de bazı kişilerin, İZSU bünyesinde çalıştıklarını ifade ederek farklı  birimlere personel alımı yapıldığı ve kendilerinin vatandaşları işe yerleştirmede aracılık yapabileceklerini iddia  ederek para topladıkları yönünde bilgiler edinilmiştir. Konu ile ilgili vatandaşlarımızdan tarafımıza bildirilen şikayetler incelendiğinde bahsi geçen isimlerin kurum çalışanımız olmadığı tespit edilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü personel alım süreçleri, ilgili kanunlar ve mevzuat hükümlerine  göre yapılmakta ve bu yöndeki ilanlar belediyemizin kurumsal internet sayfası  www.izmir.bel.tr üzerinden kamuoyuna duyurulmaktadır. Vatandaşlarımızın dolandırıcılık mağduru  olmaması için bu tür söylemlere itibar etmemesi gerekmektedir.”