110 yıl sonra yeniden yapılanarak Hilal’i Ahmer Hanımları’ndan iyilik bayrağını devralan Kızılay Kadınları, ülkemizin dört bir yanındaki gönüllü iyilik hareketine devam ediyor. Yaklaşık beş ay önce kurulan Kızılay İzmir Kadın Teşkilatı, İzmirli hayırsever kadınlarla birlikte kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Organizasyondan elde edilen gelir, cezaevinde anneleri ile birlikte yaşayan çocukların ihtiyaçları için kullanılacak.

Kızılay İzmir Şube Kadın Gönüllüleri’nin, geliri insani yardım faaliyetlerinde kullanılmak üzere düzenledikleri kahvaltı, Alsancak Özsüt Select’te gerçekleştirildi. Etkinliğe Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, Kızılay İzmir Kadın Teşkilatı Başkanı Gözde Birman, Yönetim Kurulu Üyeleri, iş ve siyaset dünyasından birçok kadın katıldı. Kahvaltı sonrası küçük bir gösteri yapan Türkiye;font: 14.0px 'Arial Unicode MS''>’in birçok ilden önde olduğunu söyledi.

CEZAEVİNDE ANNELERİ İLE BİRLİKTE YAŞAYAN ÇOCUKLAR İÇİN

İzmir Şube Kadın Teşkilatı Başkanı Gözde Birman ise “Beş ay önce faaliyete başlamış olsak de çok iyi yol aldığımızı düşünüyorum. Kısa zamanda birçok projeyi hayata geçirdik ve kadınlarımıza merhamet elini uzatmaya çalıştık. Bundan sonra da çalışmalarımız son hızıyla devam edecek. İlk olarak kermes etkinliğimiz ile başladık, oradan gelen gelirle ihtiyaç sahibi kadınlarımızın evlerinde tadilat yaptık. Kahvaltı etkinliğimizden elde ettiğimiz gelirle de cezaevinde anneleri ile birlikte yaşayan çocukların ihtiyaçlarını karşılayacağız. Önümüzdeki Nisan ayında düzenleyeceğimiz konser, Mayıs ayında planlanan kermes, atölye çalışmalarımız, okuma yazma seferberliğimiz ve daha farklı organizasyonlarla iyilik yolunda adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.