Menemen Belediyesinin ekim ayında ilkini gerçekleştireceği Uluslararası Menemen Çömlek Festivalinin hazırlık toplantısında konuşan Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Artık Menemen çömleğinin dünyada söz sahibi olma vakti geldi. Eşsiz çömleklerimizi ve ustalarımızı dünyaya tanıtacağız” dedi.
Menemen Belediyesinin 7-9 Ekim 2022 tarihleri arasında planladığı Uluslararası 1. Menemen Çömlek Festivalinin hazırlık toplantısı, Tepe Sosyal Tesislerinde düzenlendi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan başkanlığında düzenlenen toplantıya; belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Menemen’deki çömlek ustaları katıldı. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, katılımcılara imaj ve içerik ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.
Türkiye ve dünya üzerinde birçok ustayı bir araya getirecek Uluslararası Çömlek Festivalinin ilkini gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirten Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, toplantıya katılan tüm çömlek ustalarına teşekkür etti.