İZMİR Devlet Tiyatrosu yeni sahnelerin açılmasının ardından mart ayında 3'ü çocuk olmak üzere toplamda 12 ayrı oyun ile 86 kez perdelerini açacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu, Konak, Urla, Karşıyaka ve Bornova sahnelerinde mart ayında 12 farklı oyunu 86 kez sahneleyecek. Geçen şubat ayında açılışı gerçekleştirilen Bornova Bozkurt Kuruç sahnesi ve önümüzdeki günlerde açılacak Karşıyaka Devlet Tiyatrosu ile birlikte 4 ayrı sahneye kavuşan İzmirli sanatçılar ve sanatseverler mart ayı boyunca tiyatroya doyacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün Bir Kadın, Bir Yönetmen projesi kapsamında Fehime Seven'in yazdığı, Seval Erözmen Kip'in yönettiği Türkiye Kayası adlı oyunun prömiyeri 19 Mart'ta İzmir Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Başrollerini Mesure Tahir, Ömer Polat, Ece Erişti, Egecan İntepeler, Çağatay Özçelik ve Muhammed Rıza Taşdemir'in paylaştığı oyunun yönetmeni Seval Erözmen Kip, kadın yazar ile kolektif bir işbirliği sergilediklerini söyledi. Türkiye'de ve dünyada güncel bir sorun olan göç teması etrafında kurulu olan oyunun Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden bir ailenin gelecek umudunu ele aldığını anlatan Kip, "Geçmişinden koparak yepyeni bir hayat kurmak üzere Türkiye sınırına gelen aileyi sınırda hiç ummadıkları güçlükler, sürprizler ve olaylar beklerken, acı tatlı olan bu olaylar, göçün insanı ne tür eşiklerde sınayabileceğini de gözler önüne seriyor. Çok insana dair bir oyun" dedi.

BİLETLER YOK SATIYOR

İzmir Devlet Tiyatrosu'nun yeni açılan sahnelerin heyecanı ile birlikte Denizli, Uşak, Samsun, Çorum, Sakarya ve Zonguldak'ta Nereye, Oğul, Paraya Hayır ve Kantocu adlı oyunlar ile tiyatroseverlere uluşacağını belirten İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, aynı sezonda 86 kez perde açarak bir rekora koştuklarını dile getirdi. Yeteri kadar oyunları bulunduğunu ve sahne sayısının artmasıyla birlikte perde sayısının da artacağını anlatan Ulukut, "Urla'da küçük bir sahnemiz var. Önümüzdeki sezon o sahneye uygun dekor hazırlayacağız. Çünkü her oyunu oraya götüremiyoruz. Elimizden geldiğince orayı oda tiyatrosu gibi kullanacağız. 23 Nisan'da bir çocuk şenliğimiz var. Bornova'da bir sahneye büyük ihtiyaç vardı. Karşıyaka sahnesini de dört gözle bekliyoruz" diye konuştu. Devlet tiyatrolarında kadınlara büyük öncelik tanıdıklarını söyleyen Ulukut, seyircinin ilgisinden memnun olduklarını belirterek biletleri yok sattıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Türkiye Kayası adlı oyunun provaları gerçekleştirildi. (Nevra UÇKAÇ/DHA)