Foça kenti, İzmir’in kuzeyinde kalan ve yosun kokan sokaklara sahip olan bir tatil kentidir. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini hiç kaybetmeyen Foça, tarihi açıdan oldukça zengin bir geçmişe sahiptir. İyonlara ev sahipliği yaptığı bilinen Foça kenti, pek çok antik ve tarihi esere günümüzde hala ev sahipliği yapmaktadır. Foça’ya ismini veren fok balıklarının uğrak yeri olan Siren kayalıklarını ziyaret edebilir, Athena Tapınağı’nda pek çok fotoğraf çekilerek güzel anılar biriktirebilirsiniz.

Foça ’da Ne Yesek?

Foça mutfağı denildiğinde insanların aklına ilk önce deniz ürünleri ve çeşit çeşit balıklar gelmektedir. Balık açısından oldukça zengin olan Foça kenti, diğer deniz ürünlerini açısından da azımsanamayacak kadar zengindir. Sahil şeridinde keyifli bir akşam yemeği için pek çok restoran bulunan Foça’da, denizden taze çıkmış balığı bile yemek fırsatı bulabilirsiniz. Foça kenti, İzmir’in bir ilçesi olduğu için ot ve ot yemekleri konusunda da oldukça gelişmiş bir yelpazeye sahiptir. Pek çok ot yemeğini balık yemeğinizin yanında ara soğuk ya da ara sıcak olarak tüketmeniz de mümkündür.

Foça ’da Eğlence

Geceleri de gündüzleri gibi oldukça hareketli geçen Foça kentinde, herkese ve her cebe uygun eğlence mekanları bulmak mümkündür. Yılın temmuz ayında çevre kısa film festivali düzenlenen Foça, eylül ayında uluslararası Foça festivaline de ev sahipliği yapmaktadır. Hem eğlenmek hem de tarihi dokuyu hissetmek isteyenler için oldukça fazla çeşit barındıran kentte konaklama ise kişilerin kendi tercihine kalmıştır. İzmir'in gözdesi Foça otelleri kıyı şeridi boyunca hizmet vermektedir.

Foça ’da Konaklama

Foça Otel 1887 ise yerli ve yabancı turist misafirlerine evlerinde hissettirmek için oldukça özenle çalışan bir aile işletmesidir. Bu aile işletmesinin aynı zamanda otelin giriş katında 24 saat açık bir ev yapımı ürünler dükkanı da vardır. Konumu itibariyle otel, denize çok yakındır. Sadece 30 metre yürüme mesafesinde olan denizin iyot kokusunu odanızdan bile alabilirsiniz. Foça ’nın tarihi yerlerini gezmek ve şehri turlamak için ise otel misafirlerine ücretsiz bisiklet imkanı sunmaktadır. Pek çok oda tipine sahip otelde, kişi sayınız ve dilediğiniz konfora göre odalar bulmanız mümkündür.