Gazeteci Eral Aytemiz, Uluslararası Gönüllüler(IVHQ) tarafından düzenlenen bir sosyal sorumluluk programı kapsamında gittiği Afrika'nın Gana ülkesinin başkenti Akra'da çektiği fotoğrafları İzmirli sanatseverlerle buluşturuyor. Atlas Okyanusu'na kıyısı olan Başkent Akra'nın hem kent hem de köy hayatından çekilen fotoğraf karelerinin yer alacağı "Bra Ghana Madamfo/Gana Seni Çağırıyor" adlı sergide toplamda 30 fotoğraf karesi bulunuyor. 

APİKAM & YOLO'DA SERGİLENECEK
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Kültür Sanat Komisyonu tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile 5/6 Mayıs tarihlerinde Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) 'nde ziyarete açılacak olan sergi, 11/17 Mayıs tarihlerinde ise You Only Live Once (YOLO) Sanat Galerisi'nde ziyarete açık olacak. 

"HER KÖŞESİ ÇOK RENKLİ"
Afrika'nın batısında yer alan Gana'nın başkenti Akra'da hem kent hem de köy yaşamından çektiği fotoğraflarla açacağı sergide, kıtanın renklerini sanatseverlerle paylaşmak isteyen Aytemiz, "Gana'nın insanları çok sıcak ve çok misafirperver. Oraya vardığım andan itibaren kendimi evde gibi hissettim ve bunu sağlayan da Gana'nın neşeli insanları oldu. Artık Gana denilince aklıma ilk gelen şey; mutlu insanlar oluyor. Güler yüzlü olmayı ve yaşamın tadını çıkarmayı çok iyi biliyorlar. Gana'nın insanları, sokakları, binaları... Her köşesi çok renkli. Ben de bu renkleri ölümsüzleştirmek ve sanatseverlerle buluşturmak istedim" dedi.