Adalet ve Kalkınma Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan Radyo Ege Seçim 2019 programının konuğu oldu. Erhan Gölbey ve Eylem Aslan’ın sorularını yanıtlayan Bilal Doğan, “Karabağlar’da yaşayan bütün vatandaşlarımızın eşit hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanmasını istiyoruz” dedi.

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli ve İdari Seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Karabağlar Belediye Başkan Adayı olan Bilal Doğan Seçim 2019 programında Karabağlar Belediye Başkanı seçilmesi takdirde ilçede hayata geçireceği projeleri anlattı. Adaylık sürecinin zor ve sorumluluk gerektiren bir süreç olduğunu belirten Doğan, bu süre zarfında başta Karabağlar olmak üzere İzmir’e projelerin anlatılarak tanıtılması gerektiğini söyledi.

 

“İzmir’de en az 20 ilçeyi kazanacağımıza inanıyoruz”

Yerel seçimlerde Karabağlar’ın Cumhur İttifakı’nın İzmir’de kazanacağı en yakın yerlerden biri olduğunu ifade eden Doğan, “Karabağlar şu anda seçimi almaya en yakın olduğumuz, seçimi kazanacağımız ilçelerin başında geliyor. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Nihat Zeybekci Büyükşehir Belediye Başkanı olacak ve Karabağlar’da dahil olmak üzere en az 20 ilçeyi kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.

 

“Vatandaşlarımız arasında ayrım yapmayacağız”

Seçim süreci boyunca AK Parti’nin temsilcisi olarak partinin projelerini anlatacaklarını kaydeden Doğan, seçildikten sonra vatandaşlar arasında hiçbir ayırım yapmayacaklarını aktararak şu şekilde konuştu:

“Seçim sürecinde tabi AK Parti’nin temsilcisi ve üyesi olarak sahalardayız. Burada AK Parti’nin projelerini anlatıyoruz. Ama seçildikten sonra vatandaşlarımız arasında ve sunacağımız hizmetlerde ayrım yapmayacağız.  AK Parti’nin kendisini yerel yönetimlerde AK Parti Belediyeciliği ile kendini kanıtlamış bir parti. Vatandaşın ayağına giderek, vatandaşların dertlerini dinleyerek, vatandaşın taleplerini ileten parti olarak partimizin politikalarını anlatmaya devam ederiz ama belediye başkanı olduğumda da tabi ki hiç kimseye partisinden, inançlarından, görüşünden, etnik yapısından dolayı ayrımcılık yapmayacağım çünkü hayatımız boyunca buna karşı çıktık zaten. Karabağlar’da yaşayan bütün vatandaşlarımızın eşit hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanmasını istiyoruz.”

 

“Kimseyi yerinden, yurdundan, mahallesinden etmeyeceğiz”

“Karabağlar’ın kentsel dönüşümünde temel prensibimiz, kimseyi yerinden, yurdundan, komşusundan, mahallesinden etmeden, hak kaybına uğramadan modern konutlar, modern alanlar, yollar, okullar, karakolu ve kapalı pazar yeri olan kentsel dönüşüm projeleri yapmak” diyen Doğan kentsel dönüşüm projelerinin geliştirilip daha iyisini yapmaya yönelik çalışacaklarını ifade etti. Doğan ayrıca yerel yönetimlerin gerçekleştirecekleri projelerde merkezi hükümetle yerel yönetimlerin uyum içerisinde birlikte çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.

 

“Karabağlar’a kadın doğum ve çocuk hastanesi kazandırmak istiyoruz”

Bozyaka Devlet Hastanesi’nin büyütülüp geliştirilmesi konusunda projeleri olduğunu söyleyen Doğan, söz konusu hastanenin karşısında bulunan boş alanların değerlendirileceğini ifade etti. Doğan, Karabağlar’da kadın doğum ve çocuk hastanesinin kazandırılma çalışmasının gerçekleştireleceğini belirterek şunları söyledi:

“Karabağlar 500 bin nüfuslu bir yer. Şu anda Türkiye’de 47 vilayetten daha büyük nüfus olarak. Bu bölgede bir çocuk hastanesine ihtiyaç var, kadın hastanesine ihtiyaç var bu açıdan baktığımızda o alanı bir sağlık kampüsü şeklinde değerlendirmek için bir niyetimiz var. Altını çiziyorum niyetimiz var. Hayata geçirilmesi içinde birden fazla bakanlığın, devlet başkanımızın, cumhurbaşkanımızın, meclis başkanımızın buraya gelip bunun hayata geçirilmesi ile ilgili çabalarımız olacak.”

 

 “Belediye 2018 yılını borçla kapattı”

Karabağlar’ın Konak Belediyesi’nden ayrıldığı 9 yıldan bu zamana kadar borçlu bir belediye olduğunu vurgulayan Doğan, Belediyenin 2018 yılı bütçesinde 268 milyon TL geliri, 290 milyon TL ise gideri olduğunu bu sebeple 2018 yılını borçla kapattığını dile getirdi.

 

“İlçedeki tüm boş alanlara park, kadın aktivite, gençlik merkezleri, havuzlar yapacağız”

Seçim 2019 programında projelerini anlatan Doğan gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinde ilçede yaz aylarında çocukların kullanabileceği bir havuz olmaması yönünde konuşulduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Seçim çalışmalarına başladık. Mahallelere gittiğimizde kadın kollarımızla ilgili yapılan bir toplantıya katıldım. O toplantıda anneler şunu anlatıyor; ‘bizim çocuklarımızı havuza sokacak bir havuz yok. Bizim çocuklarımız burada tepelerden aşağıya iniyor. Lozan’ın oradaki havuzlara geliyor, oradaki bekçilerden, güvenlik görevlilerinden kaçarak o süs havuzlarına giriyor, kimisi düşüyor kimisi kafasını, gözünü yarıyor.’ Niye bu çocuklar da bizim çocuklarımız değil mi? O sular çok kirli ama çocuklar gidecek yer bulamıyorlar. Portatif de olsa bir havuzu biz Karabağlar’da göremedik. İlçe sınırları içerisinde boş, atıl durumdaki her alana park, kadın aktivite ve gençlik merkezleriyle birlikte havuz da yapacağız. Bunun için çok büyük bir paraya ihtiyacımız yok. Yazın okullar tatil olduğunda okulları sırayla belli bir disiplin içerisinde planlayıp, ücretsiz şekilde havuzdan yararlanmalarını sağlayacağız. Antrenörünü de belediye karşılayacak, böylece bir istihdam da sağlamış olacağız. Sağlıklı, hijyenik, kurallara uygun yarı olimpik havuzlar yapmayı planlıyoruz.”

 

“Engelli olimpiyatları düzenlemeyi planlıyoruz”

Engelli vatandaşlara yönelik projelerinden de bahseden Doğan, “Karabağlar Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızı dışarı çıkarırken onların bedensel veya zihinsel engellerini aşacak şekilde bir spor aktivitesi yapmayı düşünüyoruz. Engelli olimpiyatları yapmayı planlıyoruz. Bunun için belediye olarak üstümüze düşen ne varsa yapacağız” diye konuştu.

 

“Kısa, orta ve uzun vadede hayata geçireceğimiz projelerimiz var”

Kısa, orta ve uzun vadede projeleri olduğunu, bu projeleri de görev aldığı süre boyunca hayata geçireceğini kaydeden Doğan, “Kısa vadede kültürel ve sosyal projeleri hayata geçirmek istiyoruz, orta vadede kentin trafik problemini, otopark problemini çözmeye çalışacağız. 20 yıl önce Karabağlar’dan hangi caddeden geçtiysen şimdi aynı caddeden geçiyorsun ama trafiği daha da karmaşık hale gelmiş keşmekeş içerisine girmiş bir hale gelmiş uzun vadeli bir kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştireceğiz” dedi.