Millet İttifakı'nın CHP'li Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz, merakla beklenen projelerini açıklamaya başladı. Foça için hazırladığı projelerini kamuoyu ile paylaşmaya başlayan CHP'li Fatih Gürbüz, "Foça her şeyin en güzeline layık" sloganıyla duyurduğu ilk projesinde, Bağarası'na modern bir pazar alanı kazandıracaklarını açıkladı. 

'Bağarası Pazar Alanı ve Otopark Projesi'nin tamamlandığında nasıl olacağını gösteren animasyon görüntülerini kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan CHP'li Gürbüz, paylaşımına şu notu düştü: "Hoşgörülü, saygılı ve saygın, hakça paylaşan, hesap veren, şeffaf, dinleyen, katılımcı, çözüm üreten, bilimsel bakan, planlayan, aş iş yaratan, ulaşımını altyapısını çözen, tarihine, kültürüne, sanatına, doğasına ,balıkçısına, çiftçisine, emekçisine, esnafına, çocuğuna, gencine, kadınına, Foça'ya sahip çıkan ve sevgiyle, aşkla hep birlikte yöneten halkçı, sosyal belediyecilik için geliyoruz."

Proje tanıtım videosuna göre; çelik konstrüksiyon çatı ile kaplanan kapalı pazar alanında, modern pazar tezgahları, yeraltı otoparkı, oturma grupları ve yeşil alanlar olacak. Pazar alanı ve yeraltı otoparkının elektrik ihtiyacı da çatı üzerine kurulacak güneş panellerinden sağlanacak.

Vatandaşların beğenisini toplayan 'Bağarası Pazar Alanı ve Otopark Projesi' hakkında konuşan Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz, "Projelerimizi hazırlarken her yatırımı yapılabilirlik çerçevesinde en ince detayına kadar değerlendirdik. Örneğin, Bağarası'nda pazarın kurulduğu günlerde, burada ciddi bir otopark sorunu yaşandığı gibi, Foça'yı İzmir'e bağlayan güzergah üzerinde de trafik sıkışıklığı söz konusu. Fakat bu bölgede otopark için açık alanlarımız da yeterli olmadığı için, çözüm olarak burada bir yeraltı otoparkı tasarladık. Diğer taraftan  projedeki bir diğer amacımız, halkımızın kışın yağmurdan, yazın ise güneşten korunarak, yani olumsuz hava şartlarından etkilenmeden alışverişlerini rahatça ve hijyenik bir ortamda yapabilmeleridir. Tabii bu söylediklerimiz burada tezgah açan esnaflarımız için de geçerlidir. Projemiz hayata geçtiğinde, esnaflarımız da tezgahları huzurlu ve mutlu bir şekilde açacaklar. Ayrıca projemizin estetik açıdan da kentimize değer katacağına inanıyorum" dedi.