Buca Belediyesi’nin CHP’li Başkan Adayı Erhan Kılıç’a göre, Buca’nın en önemli sorunu trafik... Radyo Trafik İzmir’e konuşan Kılıç, başkan seçilmesi halinde öncelikle trafik sorununun çözülmesi için çalışacağını dile getirdi, buna yönelik projelerini anlattı. Erhan Kılıç’ın en önemli hedeflerinden biri de cezaevini Buca’dan kaldırmak…

İzmir’de nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ilçelerin başında Buca geliyor. Hal böyle olunca trafik de en çok şikâyet edilen konu olarak dikkat çekiyor. CHP Buca Belediyesi Başkan Adayı Erhan Kılıç da durumdan muzdarip. Radyo Trafik İzmir’de yayınlanan “Adaylar Trafikte” programında Esra Balkanlı’nın konuğu olan Kılıç, Buca’daki trafik sorununun giderilmesi için çalışacaklarından, bu konuda nokta atışı projeleri olduğundan bahsetti. Hem trafiği etkilemesi, hem de olumsuz imajı nedeniyle Buca Cezaevi’nin ilçeden kaldırılması gerektiğini savunan Erhan Kılıç, bu konuda noter onaylı vaatlerde bulunan AK Parti’li rakibini sert sözlerle eleştirdi.

“ULAŞIMA DAİR NOKTA ATIŞI PROJELERİMİZ VAR”

“Buca’nın en önemli sorunu trafik. Vatandaşlarımız artık ara yolları kullanarak labirent misali gidecekleri yerlere ulaşmaya çalışıyorlar. Bundan ben de muzdaribim.” diyen CHP Buca Belediyesi Başkan Adayı Erhan Kılıç, nüfus yoğunluğunun yanı sıra çarpık kentleşmenin de bu olumsuzluğu doğurduğuna dikkat çekti. Kılıç, bakanlıkta imza bekleyen metro projesinin tamamlanmasının ardından trafiğin rahatlayacağını belirterek, Buca’daki arterlerde yapacakları çalışmalardan bahsetti: 

“Trafik sorununu çözmek için nokta atışı yapacağımız projelerimiz var. Çevre yoluna Çamlıpınar bağlantısı yapılması için görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Çevik Bir Meydanı, At Heykelleri ve Üçkuyular Meydanı'na yapılacak kavşak projeleriyle bölgedeki trafiği rahatlatacağız. Menderes Caddesi'nin bitimindeki Dumlupınar Mahallesi’nde yolu yer altına almayı planlıyoruz. Cezaevi de trafiği etkiliyor. Lojmanları geriye çekip, aradan yol açmayı planlıyoruz. Bazı teknik konularda anlaşılamadı ama bunun üzerine yoğunlaşacağız.”

“CEZAEVİNDEN SEMBOL OLMAZ”

Asıl amaçlarının cezaevini tamamen ilçeden kaldırmak olduğuna vurgu yapan Erhan Kılıç, “Bazıları cezaevinin sembol olduğu görüşünde ama cezaevlerinden sembol olmaz. Buca'nın imajı için cezaevinin ilçemizden kaldırılması gerekiyor. Buca marka olabilecek bir kent. Nefes alabileceğimiz yeşil alan eksikliğimiz de ön plana çıkıyor. Cezaevini kaldırabilirsek yerine yeşil bir doku yaratmayı planlıyoruz. Buca ile ilgili şu ana kadar ciddi bir planlama yapılmamış. Yapacağımız planlamalarla yeşil alan ve otopark eksikliğini gidereceğiz. Belediyemizin çalışmaları var, bunları daha da geliştireceğiz.” şeklinde konuştu.

“BUCA BİZİM İÇİN SİYASETİN ÖNÜNDEDİR”

Ak Parti Buca Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Arslan’ın, cezaevini Buca’dan kaldırma sözünü notere onaylatarak Buca’nın her yerine astığını anımsatan Kılıç, rakibini sert sözlerle eleştirdi ve önemli bir çağrıda bulundu:

“17 yıldan beri iktidardasınız, aklınız neredeydi? Belediyelerde siyasi parti bayrağı olmaz. Belediyeler halka hizmet eder. Noter onaylı vaatleri samimi bulmuyorum. Samimi olsalardı Buca’nın kalbinde bir ur gibi duran yapıyı şimdiye kadar buradan kaldırırlardı. Ben diyorum ki; seçimden önce gelsin beraber Ankara’ya gidelim. Bakanlık, “Hanginiz seçilirse seçilsin cezaevini Buca’dan kaldırıyorum.” desin, biz de ranta yönelik değil halka yönelik bir projeyi beraber hazırlamaya söz veririz. Buca bizim için siyasetin önündedir.”

 “BÜROKRASİ ORTADAN KALKACAK”

"Dijital Buca" projesinden de bahseden Erhan Kılıç, “Bu projemizle yazılı dilekçe ile uğraşmadan bütün problemlere anında müdahale edeceğiz. Çukurlar, sorunlu asfaltlar ve kaldırımlar, yollarda biriken sular, toplanmayan çöpler ekranımıza düşecek. Anında sorunları çözeceğiz. Çözmeyen birimlere de neden çözmediklerini soracağız. "Dijital Buca" projemiz için en fazla 6 ay süre biçiyorum. Bürokrasiyi ortadan kaldıracağız.” diye konuştu. 

“YAŞANABİLİR BİR BUCA İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

CHP Buca Belediyesi Başkan Adayı Erhan Kılıç sözlerini; “Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamadığı, depreme dayanıklı evlerin olduğu, otopark sorununun olmadığı, yeşil alanların fazla olduğu, sosyal ve spor tesislerinin çokça bulunduğu güzel bir Buca yaratmayı düşünüyoruz. Kısa vadede olmayacak ama yaşanabilir bir Buca için çalışacağım. Bu konuda kararlıyım.” ifadeleriyle tamamladı.