EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, seçim çalışmalarını üç ilçede sürdürdü.

 

Balçova'da esnaf ziyaretleri yapan ve muhtarlarla buluşan Kaya, iftarda Karabağlar'da yaşayan şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi. İftarın ardından Buca'ya geçen Kaya, partisinin İnönü Mahalle Temsilciliği'nde teşkilat mensuplarıyla buluştu, kahvehane ziyaretleri yaptı. Buca'daki programları çerçevesinde Karanfil Mahallesi'ne de giden Kaya, burada da kahvehane ziyaretlerinde bulundu. Aynı gecede iki sahur programına katılan Kaya, Karabağlar ve Buca'da düzenlenen sahur programlarında da vatandaşlarla bir araya geldi. 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMALIYIZ

Karabağlar'da şehit ailelerinin ve gazilerin katıldığı iftarda bir konuşma gerçekleştiren Kaya, şehitlerin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni korumanın yolunun milletçe kenetlenmekten geçtiğini söyledi. Şehitlere ve gazilere çok şey borçlu olduklarını söyleyen Kaya, "Bu vatan için canını kanını vererek, bu topraklarda hür ve özgür yaşamamızı sağlayan şehitlerimiz ile gazilerimize çok şey borçluyuz. Aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği toprakları, ay yıldızlı şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırdığımız Türkiye Cumhuriyeti'ni onurla korumanın yolu, milletçe kenetlenmekten, birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan geçmektedir" dedi. 

 

İSTİKLAL VE İSTİKBAL MÜCADELESİ VERİYORUZ

Geçmişte Anadolu'yu işgal eden, milletimizin verdiği şanlı mücadelenin, milli mücadelenin sonucunda topraklarımızdan def ettiğimiz emperyalist güçlerin, Türkiye'yi yok etme emelinden bugün de vazgeçmiş olmadığını belirten Kaya, "Aynı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, onurlu milli mücadele yıllarında olduğu gibi, birbirimize kenetlenerek, parçalanmadan, omuz omuza durursak, işte o zaman ülkemize düşman olan güçlerin emellerini boşa çıkarabiliriz. Devlet ve Millet olarak yeni bir istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğimiz bu dönemde ayrılığa değil birliğe ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. 

CUMHUR İTTİFAKI KARDEŞLİK İTTİFAKIDIR

Karabağlar'daki iftar programının ardından Buca'ya geçen Kaya, partisinin İnönü Mahalle Temsilciliği'nde teşkilat mensuplarıyla buluştu. İnönü Mahallesi'nde kahvehane ziyaretleri de yapan Kaya, sonrasında ise Karanfil Mahallesi'ne geçti. Burada da bir konuşma gerçekleştiren Kaya, Cumhur ittifakının Türkiye'yi bölmek isteyenlere karşı bir set olduğunu ifade etti. Safların net olduğunu söyleyen Kaya, "Bugün gelinen noktada ülkemize düşmanlık edenlerin çoğaldığını net bir şekilde görüyoruz. Cumhur ittifakı olarak Türkiye'yi bölmek isteyenlere karşı tek vücut olduk. Saflar net. Mesele vatan ve devletin bekası ise gerisi teferruattır, şimdi bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır. Bu açıdan bakıldığında, Cumhur ittifakı bir kardeşlik ittifakıdır. 7 Düvel tarafından bir asır sonra tekrar kuşatılmışken 'ben' yerine 'biz' diyenlerin, 'önce ülkem, önce vatanım' diyenlerin ittifakıdır" dedi. Daha sonra Karabağlar'a geçen ve geceye burada düzenlenen sahur programıyla devam eden Kaya, sonrasında tekrardan Buca'ya dönerek aynı gecede iki sahur programına katılmış oldu. (AK Parti Basın Bürosu)