AK Parti İzmir'de Nihat Zeybekci'nin ismi büyükşehir adayı olarak açıklandıktan sonra şimdi gözler ilçe belediye başkan adaylıklarına çevrildi. Peki ilçelerde adaylar nasıl belirlenecek? Mevcut belediye başkanlarından hangi isimlerle yola devam edilecek? İşte Başkan Şengül'ün konuya ilişkin açıklamaları...
 
'İLÇE ADAYLARINI ZEYBEKCİ Mİ BELİRLEYECEK?'
AK Parti İzmir İl Başkan Aydın Şengül, AK Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceğini şöyle anlattı:
"Biz de kişisel olarak ‘O belirledi bu belirledi’ olmaz. 'O bunun adamı bu onun adamı’ diye bir şey olmaz. Bu olay daha çok CHP’de yaşanıyor. 30 ilçe adayımız mutabakat ile belirlenecek. İl başkanlığı, ilçe başkanları, mahalle yönetimlerine kadar tüm teşkilat üyelerinin görüşleri alınıyor. Genel merkez, ve milletvekilleri gibi her alanda görüş alıyoruz. ‘Bu bana yakındı. İşte bu şunun adamı’ yok. Birikimine bakıyoruz. Nasıl katkı koyar, kamuoyunda karşılığı ne, birikimi ne, nasıl algılanabilir, belediyeyi yönetebilir mi? Vasıflarına ve birikimlerine bakıyoruz. Geçmişte bir sıkıntısı, defosu var mı? Bunlara bakıyoruz. Bunların hepsi masaya geliyor. Bazı ilçelerde tek aday, bazılarında 3- 4 kişi. Onları tek tek tartışıyoruz, konuşuyoruz, kendi aramızda mutabakata varıyoruz. Çoğunluk birine karar verdiğinde, belirliyoruz. ‘Çıktım ben belirledim, ben dedim’ olmaz. Geçmişte Binali Bey de kendisi belirlemedi. O da istişare etti, konuştu, herkesin fikrini aldı. Burada da böyle olacak. Süreç sıkıntılı değil zaten."

'OYU PARTİNİN ALTINA DÜŞENLERLE YOLLARI AYIRACAĞIZ'
AK Parti'nin İzmir'de mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği soruna da yanıt veren Şengül, "Onların durumuna bakıyoruz. Oy oranları partinin altında olanlar ile yolumuz ayıracağız ama partinin oyunun altına oyu düşmeyenler ile yolumuza devam edeceğiz. Onlarla ilgili elimizde kamuoyu yoklamaları, anketler var" dedi.