EGE MECLİSİ - Hamza Dağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
Karşıyaka ve Göztepe statları konusu kamuoyunda uzunca bir süreden bu yana gündemde yerini almaktadır. Bu stat konuları ile ilgili kamuoyu önünde yeterince konuştuğumuz, fikir teatisinde bulunduğumuz kanaatindeyiz. Yeterince yol alamadığımızı da düşünmekteyiz.

Esasında bu konuyu daha önce detaylıca konuştuğumuzu ve birbirimizi anladığımızı düşünüyordum. Anladım ki son açıklamalardan da anlaşılmayan, ortada kalan muğlak olan bazı hususlar var. Onun için bizim elimizdeki dava ile ilgili dosyaları alıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’ndan randevu isteyeceğiz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bizim niyetimiz üzüm yemek, kesinlikle bağcıyı dövmek değildir. Buralarda 2 kulübümüze de faydalı statlar yapılmasını arzuluyoruz. Göztepemizin stadı mutabakat ile bir yola girdi, inşallah orada bir sıkıntı yaşanmadan bu iş tamamlanacak. Karşıyaka stadı ile ilgili sayın başkandan biz randevu isteyeceğiz, bir araya geleceğiz. O da mutlaka kendi hukukçularını çağıracaktır. Ankara 18.İdare mahkemesine 2014/1430 esas numaralı ve 2015/1338 karar numarasına sahip, davacı İzmir Büyükşehir belediyesi, davalı Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ olan, İzmir Büyükşehir belediyesi lehine sonuçlanmış ve daha sonrasında Danıştay 13.dairesine 2016/485 esas numarası ile temyize gönderilmiş, bir dava olduğu nettir. Bu davadan feragat konusunda şüpheler var herhalde. Bunun içinde inşallah bunu bir diyalog zemininde, İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakan olması ile şehrimizde oluşan mutabakat, beraber iş yapma, birlikte projeler yürütme konusunda ki anlayışa uygun olarak çözeceğimize inanıyoruz.

Bu statlar kulüplerimize, İzmirimize büyük faydalar sağlayacaktır. Sayın Başkan’da, bizler de Güzel İzmirimiz için çalışıyoruz. İnşallah bu güzel statları İzmirimize kazandırır ve kurdelelerini birlikte keseriz"