CUMHUR İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Bilal Doğan ilçe genelindeki bozuk yolları eleştirerek, Karabağlar'ın 1980'lerdeki köylere döndüğünü öne sürdü.

Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Bilal Doğan, ilçe yolları köstebek yuvasına benzeterek, belediyenin asfalt yamasını bile yapamadığını ileri sürdü. Karabağlar'ın 1980'lerdeki köylere döndüğünü öne süren Doğan, şunları söyledi:

"Anadolu'daki köylerimizin bile yolları Karabağlar'daki yollardan çok daha iyi durumda. Yollar adeta köstebek yuvası. Kazmayı çok iyi beceriyorlar ama gerisini getirmiyorlar. En ufak çukur bile aylarca duruyor. Hem arabalar hem de yayalar perişan oldu. Karabağlar sokaklarında gezmek için komando eğitimi almak gerekiyor. 10 yıl içinde Karabağlar'da adeta bir çivi çakılmadı. Taş üstüne taş konulsa Karabağlılar 'Hizmet geldi' diyecek ama o bile yok. 10 yıl içinde mevcut bir yol, bulvar hizmete sokulmadığı gibi mevcut yollar da kaderine terk edildi. Karabağlılar her gün araçlarını oto sanayiye götürmekten bıktı. Zaten engebeli olan arazi de kazık ve çukur sokaklar vatandaşı canından bezdirdi. Karabağlılar mevcut yerel yönetimin beceriksizliğinin bedelini ödemek zorunda değil."

'NASIL OLSA İNSANLAR BİZE OY VERİYOR' MANTIĞI VAR'

AK Partili Doğan, yerel yönetimin 'Nasıl olsa insanlar bize oy veriyor' mantığıyla her şeyi kendilerine hak gördüğünü ileri sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teknolojinin geliştiği, akıllı yolların inşasının başladığı bir çağda bırakın yol yapmayı, daha yolları yamalayamayan bir yerel yönetimle karşı karşıyayız. Üstelik bu beceriksizlik hiç ama hiç umurlarında değil. 'Nasıl olsa insanlar bize oy veriyor' mantığıyla her şeyi kendilerine hak görüyorlar. Bırakın Limontepe'yi, Uzundere'yi daha Yeşillik Caddesi'ndeki belediye binasının 50 metre arkasına geçip sokaklar ne halde diye daha bakmamışlar bile. Türkiye'nin en büyük ilçelerinden 500 bin nüfuslu ilçesini 1980'lerin köylerine döndürmüş."

AK Partili Doğan, göreve geldiği taktirde hızla sokakları rehabilite edeceklerini ve gerekli çalışmaları tamamlayacaklarını belirterek, "Yeni yoncalar ve battı çıktılarla trafiği rahatlatacağız. Sıkı ve düzenli çalışmayla bir sene içinde gözle görülür derecede iyileşme olacak" dedi. (DHA)