Referandum öncesi çalışmalarına devam eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Yenişehir İşçiler Caddesi'nde Roman vatandaşlarla buluştu. Türkiye’nin tüm renkleriyle bir ve beraber olduğunu belirten Kalkan, "Roman kardeşlerimiz Türkiye’nin gülen yüzleridir. Emin ki Romanlar yüzleri ilelebet gülsün diye 16 Nisan’da evet diyecekler. Her türlü ırkçılığa, ayrımcılığa karşı evet diyecekler. AK Parti olarak siyaset anlayışımızda birleşmek var. 16 Nisan’da da millet olarak evet'te birleşeceğiz. Bu tercihi yapmamızdaki sebep de güçlü, istikrarlı Türkiye’nin geleceğidir" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım’dan kendilerine selamını getirdiğini söyleyen Kalkan, "Sayın Başbakanımız Roman kardeşlerimizin her derdiyle dertleniyor. Sizlere o kadar değer veriyor ki sizin sorunlarınızla bire bir ilgilensin diye Metin Özçeri kardeşimizi Romanlardan sorumlu danışmanı yaptı. Ondan önce 2009’da ilk kez Roman çalıştayı toplandı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2010'da Roman Açılımı projesini ilan etti. 2012'de Roman vatandaşlarımıza yönelik çalışmaların takibini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na verdik. İlköğretim, lise, üniversite öğrencilerimize eğitim desteği veriyoruz. Roman dayanışma merkezleri kurduk. Toplu konutun inşa ettiği birçok konutu hak sahiplerine teslim ettik. Bazılarının inşaatı devam ediyor. Tabii ki eksiklikler vardır, ama önemli olan konulara karşı duyarlı olmaktır. Roman kardeşlerimiz hükümetlerimiz döneminde işte böyle topluma çıkıp dertlerini anlatma fırsatını buldu" dedi.

Bu milletin ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirten Kalkan, bu gururla 16 Nisan halk oylamasında evet oyu kullanacağına dikkat çekti. Kalkan, "Ana muhalefet partisi 16 Nisan eleştirilerinin hiçbirinin gerçeklikle alakası yok kendilerine bir yalan dünyası kurmuşlar. Biz bu görevlere milletimizle geldik, milletimizle yürüyoruz. Artık yeni bir dönem başlıyor inşallah 16 Nisan’da vesayete dur diyeceğiz. Anayasa değişikliği Türkiye’yi şer ittifaklarına karşı çok daha güçlü hale getirecek" diye konuştu.(DHA)