CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin sözlerini değerlendiren Kaya, "Selin Sayek Böke konuşmuş olmak için konuşuyor, kendisi İzmir'in milletvekili ama İzmir'in hoşgörüye ve diyaloğa dayanan siyasi kültüründen haberi yok. İzmirlilikten zerre nasibini almamış. Kendisini nezakete davet ediyorum" dedi.

Kaya'nın hedefinde, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle finans anlaşması imzalanan, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı 35 Proje'de yer alan Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü ile ilgili eleştirilerde bulunan Balbay da vardı. Balbay'a sert çıkan Kaya, "Balbay'a defalarca anlattık ama anlamamakta ısrar ediyor, bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrar ediyor. İzmirliler Balbay'ın her şeyde bir olumsuzluk arayan, istemezükçü tavırlarından artık sıkıldı" dedi. 

Kaya'nın, Kocaoğlu'nun yaptığı, "İzmir'in malları İzmir'de kalmalı" açıklamasına ise "Özel İdare'nin kapatılmasıyla çeşitli kurumlara dağıtılan İzmir'in malları bir yere götürülmedi. Bu malları yine İzmirli hemşehrilerimiz kullanıyor. Sayın Kocaoğlu gerçekleri çarpıtmasın. İzmirliler olarak kendisinden siyaset değil, hizmet bekliyoruz" sözleriyle tepki verdi. (DHA)