EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı, Buca ve Konak ilçelerinde gerçekleştirdiği programlarla seçim çalışmalarını sürdürdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Beydağ'da yaptığı açıklamalara Eşrefpaşa'dan yanıt veren Kaya, "Sayın Kocaoğlu hadsizlik yapıyor. Devlet terbiyesinden nasibini almadığı ayan beyan ortada. İzmir'e yakışmayacak bir nezaketsizlik ve üslupsuzlukla Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na karşı sarf ettiği sözler kabul edilebilir değil. Çok yakışıksız, çok seviyesiz ve çok hadsiz konuşuyor. Bu yaptığı bir değil, iki değil, üç değil. Amacı gerginlik yaratmak, oluşacak gerginlik neticesinde de prim yapmak. Ne kadar çabalarsa çabalasın, ne kadar çırpınırsa çırpınsın biz bu kenti geren bir ortamın içerisine girmeyeceğiz. Kazdığı çukurda gitsin kendisi otursun. Bizi yanına beklemesin" dedi. 

 HADSİZLİK YAPIYOR, YAPTIĞI DEVLET TERBİYESİNE YAKIŞMIYOR 

 AK Partili Kaya, programlarına ilk olarak Torbalı'da başladı. Torbalı Ticaret Odası'nın organizasyonunda ilçedeki sanayiciler ve işadamlarıyla bir araya gelen Kaya, ardından Menderes Belediyesi'ni ziyaret etti. Buca'da Menderes Caddesi'nde ve Şirinyer Pazarı'nda esnaf ziyaretleri yapan Kaya, vatandaşları Başbakan Binali Yıldırım'ın Buca'da gerçekleştirdiği mitinge davet etti. Günün son programını Konak Eşrefpaşa'da yapan Kaya, esnaf ziyaretleri yaptı, vatandaşlarla buluştu. Burada yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Beydağ'da yaptığı açıklamalara yanıt veren Kaya, Kocaoğlu'nun hadsizlik yaptığını, devlet terbiyesine yakışmayacak bir şekilde hareket ettiğini söyledi. 

 KILIÇDAROĞLU SENİ EMEKLİ ETTİ 

Büyükşehir Belediye Başkanı'nın açıklamalarıyla kenti germeye çalıştığını ifade eden Kaya, Kocaoğlu'nun asıl amacının ise 2019'da yapılacak yerel seçimlerde adaylığını garantiye almak olduğunu söyledi. CHP Genel Merkezi'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kocaoğlu'nun üstünü çizdiğini belirten Kaya, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tavrını hepimiz görüyoruz. Sayın Kocaoğlu'nun üstünü çizmiş, emekliye sevk etmiş. 2019'da adaylıktan bahsediyor, siz önce partinizden aday olabilmeyi başarın, ondan sonra konuşalım. Kimi milletvekili adayı olarak görmek istediyseniz ya listenin sonuna sıralandı ya da liste dışı kaldı. İstemediğiniz herkes ise geldi listenin başına oturdu. Sayın Kocaoğlu, şahsınızın partinizde hiçbir ağırlığı yok. Artık tek çareniz kaldı, ortamı gererek, insanları kutuplaştırarak adaylığınızı garanti altına almak. Ama bu oyununuza da kimse gelmeyecek. Kendi kendinize konuşup durun, size de artık verecek cevabımız yok" dedi. (AK Parti Basın Bürosu)