AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Mersinli, "Manisa'da AK Parti bayrağını dalgalandıran 11 mevcut belediye başkanımız arasından başvuru yapacakları genel merkezimiz belirleyecek. Bu çok yeni bir gelişme. Genel merkezin uygun görmeyeceği mevcut belediye başkanları aday adaylığı için başvuruda bulunmayacak" dedi.

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, parti binasında basın toplantısı düzenledi. 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde aday adaylığı başvurularının başladığını belirterek, aday adayı olmak isteyenlerin 5-12 Kasım arasında AK Parti il başkanlıklarına giderek başvurularını yapabileceğini söyledi. Mevcut AK Partili belediye başkalarının bu süre içinde başvuru yapmayacağına dikkati çeken Mersinli, belediye seçimlerinde de 3 dönem kuralının uygulanacağını belirtti. Mersinli, "AK Parti'de belediye başkan aday adaylıklarında başvuru tarihleri, 5-12 Kasım olarak belirlendi. Manisa'da AK Parti bayrağını dalgalandıran 11 mevcut belediye başkanımız arasından; başvuru yapacakları genel merkezimiz belirleyecek. Bu çok yeni bir gelişme. Genel merkezin uygun görmeyeceği mevcut belediye başkanları, başvuruda bulunmayacak. Başvurular arasında belediye meclis üyeliği de var. Bunun son tarihi ise 3 Aralık olarak belirlendi. Aday adaylarımız Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 10 bin lira, ilçe belediye başkan aday adaylığı için 3 bin lira ödeyecek. Belediye meclis üyeliği aday adaylığında ise bu bedel 1000 lira olarak bildirildi. Kamu kurumlarında aday adaylık başvuru yapan kişilerin en geç, 1 Aralık'ta bulundukları görevlerden istifa etmesi gerekiyor" dedi.

"SEÇİM KAYBEDECEĞİMİZ BÖLGEDE 3 DÖNEM KURALI TANINMAYACAK"

Temayül yoklamalarının artık internet üzerinden yapılacağını ifade eden Mersinli, "İl Başkanlığı olarak her kapsamda titiz bir çalışma yürütüyoruz. 3 dönem kuralına Manisa'da takılan ilçeler arasında Akhisar ve Saruhanlı yer alıyor. Ancak bu şunu ifade etmiyor. O kurala takılan herkes aday olamayacak değil. Genel merkezimizin 'Biz bu ilçede ya da ilde 3 dönem kuralına takılan şu ismi aday göstermezsek, bu bölgede seçim kazanamayız' kanaatı oluşan yerlerde 3 dönem kuralı tanınmayacak. Tabii burada il başkanlıklarına büyük görev düşüyor. Bizlerin genel merkeze yazacak olduğumuz raporda, 3 dönem kuralına takılan bu adayı göstermezsek seçimi kaybederiz şeklinde görüş bildirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

ÇOCUK POLİKİNLİĞİ İÇİN TARİH VERİLDİ

İl Başkanı Mersinli son olarak, dün (pazar) Manisa'ya gelerek bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mersinli, 558 yataklı Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla mevcut Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'nin kapatılarak Şehzadeler ilçesindeki Şehir Hastanesi'nde faaliyet göstermesi ve uzak olmasıyla ilgili eleştirilere de değindi. Mersinli, 15 Kasım'dan itibaren çocuk polikliniğinin Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde yalnızca gündüzleri hizmet vereceğini ifade etti. (DHA)