CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay FOÇA Demokrasi meydanında düzenlenen açık foruma katıldı. CHP İlçe Başkanı Günal Biçer'in düzenlediği, Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yönettiği forumda konuşmak isteyen herkese söz verildi.

"Sürekli OHAL'de Türkiye" ana konulu meydan forumunda farklı siyasi görüşlerden yurttaşlar düşüncelerini megafonla dile getirdiler. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ forumun güzel bir demokrasi örneği olduğunu vurguladı.

Konuşmaların sonunda söz alan Balbay şunları söyledi:

"İlçe Başkanımızı kutluyorum. İşte istediğimiz demokrasi budur. AKP iktidarları döneminde turizmde doluluk oranı yerine cezaevlerinde doluluk oranını konuşur olduk. Geldiklerinde Türkiye'yi AB'ye sokacaklardı, birbirine soktular. Ne olursa olsun bu halkın bir arada yaşama duygusunu yok edemeyecekler."

Türkiye'de son on yılda 3 büyük toplumsal çıkış yaşandığını vurgulayan Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:

"2007'deki cumhuriyet mitinglerinde milyonlardık, 2013'teki Gezi direnişinde milyonlardık. Artık onlar gibi milyonluk çıkış olmaz dendiği bir ortamda Adalet yürüyüşünde yine milyonlar olduk. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun elimde adalet pankartı ile tek başıma yürüyeceğim diye Ankara'dan başlattığı hareket İstanbul'da milyonlar oldu. Bu da gösteriyor ki toplumda cumhuriyeti, demokrasiyi, adaleti koruma gücüne sahip bir öz var."

Konuşmasında sözü Çanakkale'de yapılacak adalet kurultayına getiren Balbay, "Çanakkale'de yeni bir destan yazacağız. Bunun adı adalet destanı olacak. Başımıza neler gelecek diye

kahretmeyin, ne yapmalıyız diye heyecanlanın. Bu ortamda karamsarlık en büyük lükstür, böyle bir lüksümüz yoktur" diye konuştu

AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan'a da gönderme yapan Balbay sözlerini şöyle noktaladı:

"Bu anlayış yeni devlet kurma iradesinde değildir. Bunlar kursa kursa devlete karşı kumpas kurar. Yıllarca devletin birikimlerini sata sata bitiremediler, yıka yıka da bitiremeyecekler. İktidarı özellikle eğitim konusunda uyarıyorum. Gittiği yol kendisine de zarar verecek bir yoldur."

Balbay sözlerini bitirirken meydanda hak hukuk adalet sloganları yükseldi. Forumun sonunda İlçe Başkanı Günal Biçer herkese teşekkür etti, "Özlenen Türkiye'yi CHP'nin öncülüğünde hep birlikte kuracağız" dedi.