EGE MECLİSİ - CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay  Helal Akreditasyon Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı’nın görüşüldüğü Meclis çalışmalarında İzmir – Beydağ ile Aydın – Nazilli arasındaki bölgenin ihtiyacı olan yol yapımını gündeme getirdi.

Balbay Ekonomi Bakanı Nihat Zeybek’in hükümeti temsil ettiği oturumda söz alarak şunları söyledi:

“Sayın Bakan -sizin de bildiğinizi tahmin ettiğim- Aydın-Nazilli arasındaki Aslanlı ile Beydağ arasında yol yapımı uzun süredir tartışılmakta. Küçük Menderes havzasını bir anlamda o yöre insanları "kuyu" diye değerlendirirler. Çünkü Tire, Bayındır'dan geldiğinizde, Ödemiş, oradan Beydağ; o dağı, aşıp Aydın'a geçmek çok zordur, o yüzden "kuyu" diye de değerlendirirler. Ama bu yol yapılsa hem ana yola ciddi bir alternatif çıkacak hem de yöre insanlarının dağın iki tarafıyla, İzmir'le ve Aydın'la  teması hem ekonomik hem sosyal olarak çok güçlü bir konumda olacak. Bu yolun yapımını hızlandırmayı düşünüyor musunuz? Ne zaman tamamlamayı düşünüyorsunuz?”

Bakan Zeybekçi Balbay’ın bu değerlendirmesini çok yerinde ve haklı gördüğünü, yörede bu yola ihtiyac olduğunu kabul ettiklerini ve kendi bölgeleri olması nedeniyle de konuyu takip edeceğini ifade ederek şu cevabı verdi:

“Aydın Nazilli yani Tire’den Aydın Nazilli’ye çıkan yolu biliyorum. O bölgeler bizim de bölgemiz. Onu da inşallah, ben de takip edeceğim. Hep beraber bakalım. Yapıldığını, daha doğrusu yapımıyla ilgili devam ettiğini biliyorum.”

Beydağ – Nazilli dağ yolu 40 km. Bölgede incir ve kestane başta olmak üzere değerli tarım ürünleri ihracat için Aydın ve Nazilli’ye taşınıyor. Yolun mevcut halinin çok dar ve virajlı olması nedeniyle yüksek tonajlı kamyonlar geçemiyor. Bu nedenle Beydağ Tire Belevi üzerinden 180 km’lik yol yapılarak Aydın’a ulaşılıyor. Yolun genişletilmesi ve iyileştirilmesi halinde İzmir ve Aydın dağ köylerinin ekonomik ve sosyal yapısına büyük katkı sağlanacak.