CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül Batur, Bosna hersek dernekleri Federasyonu onursal başkanı ve Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu görevini yürüten Kemal Baysak’ı ziyaret etti. Baysak ile özel bir görüşme geçekleştiren Batur Konak için yapacağı çalışmaları aktardı.
 
Batur’un yanındayız
Son derece sıcak ve samimi bir havada geçen ziyarette Baysak, Balkan Göçmenleri ve onların kurdukları dernekler ile bir araya gelinmesi ve Başkan Batur’un yapacağı çalışmalarda her zaman yanında olduklarını söyledi, tam destek verdi. Baysak “Ben Batur’u İzbeton zamanından tanırım, bilirim. O zamanda başarılı bir kardeşimizdi. Narlıdere’de yaptığı görevi de başarı ile yerine getiren Batur’un Konak için yapacağı çalışmalarda başarılı olacağına olan inancım tamdır. Bizde Balkan Göçmenleri olarak, Batur’un yanındayız. Çalışmalarına inanıyor, başarılar diliyoruz” dedi.

İş birliğine hazırız
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül Batur, “Bende göçmen bir ailenin çocuğuyum. Bizim de atalarımız, bu bölgelere yerleşmiş. Ortak noktamız çok fazla. Balkan göçmenleri ile kurulacak köprüler konusunda, Sayın Kemal Baysak’ın desteği benim için çok önemli. Sayın Baysak’a konak için düşündüğümüz ve planladığımız çalışmaları aktardım. Özellikle Kentsel dönüşüm konusunda Konak’ta hızlı bir şekilde projeler üretilmesi gerekiyor. Kemeraltının tarihi yapısını bozmadan gerçekleştireceğimiz restorasyon çalışmaları ve kemeraltını canlandıracak etkinlikler ile gece ve gündüz yaşayan bir çekim merkezi haline getireceğimizi ifade ettik. Kordon için gerçekleştireceğimiz uluslararası festivalleri aktardık. Kendisi de her çalışmamızda yanımızda olduğunu belirtti. Gerek Konak’ta yapacağımız çalışmalarda gerekse de balkanlar ile gerçekleştirilecek ortak projelerde iş birliğine hazırız. Daha önceki dönemlerde Karşıyaka’mızın belediye başkanlığını da yapmış olan değerli büyüğüm Sayın Kemal Baysak’ın yanımda olduğunu bilmek ve desteğini hissetmek bana büyük bir onur ve mutluluk veriyor” dedi.